Uutiset

8.6.2018 18.21

Joukkuevoimistelun MM-mitalit jaossa viikonloppuna

OVO Team ja OVO Junior Team jahtaavat viikonloppuna joukkuevoimistelun aikuisten ja nuorten MM-mitaleja Budapestissa. Alkukauden kilpailujen perusteella olarilaisjoukkueet lähtevät kisaan haastajina, tavoitteinaan kuitenkin mitalisijat.

Naisten kisan hienoinen suosikki on venäläisjoukkue Madonna, nappasi kuukausi sitten itselleen EM-tittelin lähes pisteen erolla hopealle voimistelleisiin Minetteihin nähden. Minetit puolustaa Budapestin kanveesilla viime kesänä kotiyleisön edessä voittamaansa maailmanmestaruutta. OVO Team voitti viime vuonna MM-pronssia. Mitalisijaa puolustaa kuitenkin nyt täysin uusiutunut joukkue.

OVO Team 3 5.6.2018 Kuva Sami Ilvonen

Kauden aiempien kansainvälisten kilpailujen perusteella tämän tavoitteen tiellä on suosikkien lisäksi venäläisjoukkue Expressia. Onnistuneilla suorituksilla OVO Team on onnistunut nousemaan pisteissä jo Expressian tuntumaan pariin otteeseen, mutta venäläiset ovat vielä onnistuneet pitämään kiinni mitaleista. Kärkinelikon takaa nousua mitalitaistoon havittelevat muun muassa Bulgaria, sekä Viron ja Japanin kärkijoukkueet.

Vaikka nuorella OVO Teamilla onkin vielä huiman paljon lunastettavissa olevaa potentiaalia tuhansien tulevien treenituntien myötä, se ei tarkoita, etteikö mitalinälkää olisi jo nyt. 

- Lähdemme joukkueen kanssa todella hyvällä fiiliksellä kohti MM-kisoja. Lähdemme näyttämään parastamme ja tekemään hyviä ja vahvoja suorituksia sekä nauttimaan tekemisestä. Tavoitteena on MM-mitali, kapteeni Aurora Kapanen ilmoittaa.

Kotimaisten kilpailujen lisäksi kauteen on mahtunut jo kaksi maailmancupin kilpailua, sekä EM-kilpailut. Kaikista joukkueen saldona on ollut neljäs sija. Vaikka työ treenisalilla tähtääkin paljolti myös tulevaisuuteen, on tämän kauden tärkein tavoite ollut koko ajan Budapestin kisassa.

- Viimeistelytreenit ovat sujuneet todella hyvin olemme saaneet ohjelmaa paljon eteenpäin EM-kisoista. EM-kisojen jälkeen Anneli teki ohjelmaan muutamia hyviä muutoksia niin, että ohjelma näyttää vielä paremmalta kauden pääkisassa. Olemme erityisesti työstäneet yhtäaikaisuutta sekä ilmaisua ja tehneet tarkempaa videoanalyysia harkkasalilla niin, että ohjelma olisi mahdollisimman hyvä pääkisoissa, Aurora kertoo

Suomella on villillä kortilla mestaruutta puolustavien Minettien lisäksi kolme joukkuepaikkaa MM-kisoihin. OVO Teamin lisäksi suomalaista laajaa osaamista Budapestissa edustavat Pakilan Voimistelijoiden Gloria ja Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa. Joukkueilta voi hyvinkin odottaa sijoittumista alkukilpailussa kisan kärkikymmenikköön.

OVO Junior Team mielii kirkkaille mitaleille

Nuorten MM-kisan voittajasuosikki on vielä naisten sarjaakin selkeämpi. Venäläisjoukkue Victoria on hallinnut alkukauden kilpailuja suvereeniin tapaan. Fyysinen ja taitava joukkue on ollut läpi kauden omilla pistelukemillaan, osin jopa hämmentävän suurella marinaalilla haastajiinsa. Suomalaisjoukkueista sekä Minetit Junior että OVO Junior Team kuitenkin haluavat haastaa venäläiset ja vähintäänkin tavoitella suosikkien takana mahdollisimman kirkasta mitalia. OVO Junior Team on viime vuoden hopeamitalisti, ja joukkueen voimistelijoista suuri osa on nyt tavoittelemassa uutta mitalia. Mestaruuden vei viime vuonna Minetit Elite, tamperelais-, helsinkiläis- ja vantaalaisseurojen yhdistelmäjoukkue.

OVO Junior Team 2 5.6.2018 Kuva Sami Ilvonen
OVO Junior Team (Kuva: Sami Ilvonen)

Tänä vuonna suomalaisjoukkueiden väliin kiilaa on lyömässä ainakin ennakkosuosikkien sisarjoukkue Victoria Strela, joka on onnistunut maailmancupin kisassa kipuamaan kolmoseksi ohi OVO Junior Teamin.

- MM-kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin. Olemme treenanneet kotisalilla täysillä ja olemme saaneet tarkkuutta ja ilmaisua vielä paremmaksi. Lähdemme kisoihin tekemään parasta ja tavoitteena on saada tehtyä vahvat suoritukset. Toivomme, että vahvat ja varmat suoritukset toisivat mahdollisimman kirkkaan mitalin, ”junnutiimin” kapteeni Olivia Soini sanoo.

Kolmantena suomalaisjoukkueena kisassa nähdään Tapanilan Erän Elite. Eliten lisäksi kisan suosikkijoukkueiden haastamiseen pyrkivät varmasti ainakin Bulgarian juniorimaajoukkue, sekä Viron kärkijoukkueet.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen alkukilpailu on ohjelmassa lauantaina kello 16:30-20:30 Suomen aikaa. Finaalit voimistellaan sunnuntaina kello 12:30-14:00.

Linkkejä

Joukkuevoimistelun MM 2018, alkukilpailun suoritusjärjestys

Joukkuevoimistelun MM 2018 tulospalvelu

Joukkuevoimistelun MM 2018 livestream


Palaa otsikoihin