Uutiset

14.4.2018 21.45

Maailmancupin toinen osakilpailu käynnistyi venäläiskomennossa

OVO Team lähtee nelossijalta hyvistä asemista maailmancupin toisen osakilpailun sunnuntaiseen finaaliin Itävallan Grazissa. Mitalisijoilla ovat venäläisjoukkueet Madonna sekä Expressia ja kolmosena Minetit vain puoli kymmenystä OVO Teamin edellä. OVO Junior Team ja Minetit Junior jakavat kakkossijaa junioreiden Challenge Cupissa.

Madonna voimisteli alkukilpailusta pisteet 19.150 ja on finaalissa onnistuneella suorituksella vahvasti kiinni kisan voitossa. Kakkoseksi kipusi toinen venäläisjoukkue Expressia pistein 18.900. Suomalaisjoukkueet Tampereen Sisun Minetit (18.800) ja OVO Team (18.750) voivat vielä hyvinkin venäläisten kaksoisvoiton sunnuntaina.

OVO Team osoitti alkukilpailussa, että joukkue on tehnyt treenisalilla hyvää työtä. Vaikka suoritus ei vielä virheetön ollutkaan, oli kokonaisuus paljon edellisiä kilpailuja täsmällisempi.

- OVO Teamilta täsmällinen suoritus ja vahvaa ilmaisua. Yhteen nostoon menossa horjahdus ja pari hyppyä meni eriaikaisesti, mutta huikea tason nosto viikossa, valmentaja Anneli Laine-Näätänen kiitteli.

- Fiilis joukkueen kesken ja matolla oli todella hyvä ja oli todella kivaa tehdä. Saimme tehtyä hyvän suorituksen, teimme täsmällisesti ja mentiin eteenpäin. Huomiseen lähdemme hyvällä fiiliksellä korjamaan tän päivän pienet virheet, kapteeni Aurora Kapanen lupasi.

Kisan kaksi muuta suomalaisjoukkuetta Pakilan Voimistelijoiden Gloria (7. sija / 17.300 pistettä) sekä Lahjan Tyttöjen ja Turun Pyrkivän yhteisjoukkue Sanix Valens (10. / 16.650) karsiutuivat finaalistra kahden joukkueen maakiintiö säännön perusteella.

Junioreiden Challenge Cupissa venäläisjoukkue Victoria karkasi heti alkukilpailussa käytännössä lähes tavoittamattomaan johtoon pistein 19.200. OVO Junior Team ja Minetit Junior lähtevät finaaliin jaetulta kakkossijalta pistein 18.400 ja mitalitaistoon mielivät mukaan myös pistein 18.200 jaetulla nelossijalla alkukilpailun jälkeen majailevat Bulgarian juniorimaajoukkue sekä kisan ykkösen sisarjoukkue Victoria Strela.

- Olemme tosi tyytyväisiä tämän päivän suoritukseen ja siihen kuinka olemme menneet eteenpäin. Huomiseen finaaliin lähdemme varmoin fiiliksin ja hakemaan hyvää harkkatason suoritusta, OVO Junior Teamin kapteeni Olivia Soini kertoi.

Valmentajalta löytyi vielä muutama parannuskohde sunnuntaille.

- Junnutiimillä pari paikkavirhettä ja epätäsmällisyyttä tasapainoissa, mutta muuten ihan hyvä suoritus, Anneli arvioi.

Sunnuntain finaali käynnistyy kello 14 Suomen aikaa. Livestream kilpailusta löytyy osoitteesta www.agg-graz.com ja tulosten live-seuranta Joukkuevoimistelun maailmancup ja Challenge Cup 2/4, Graz.

Palaa otsikoihin