Uutiset

6.3.2018 14.33

OVO mukana viemässä voimistelukoulua alakouluihin ja päiväkoteihin

Hymyjä ja hyppyjä, roikkumista ja riippumista, tasapainoilua ja temppuilua, välineitä ja vauhtia, tätä kaikkea on 3-12 vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu voimistelukoulu.

harraste4
Voimistelukoulu on Suomen voimisteluliiton kehittämä konsepti, jossa harjoitellaan leikinomaisesti liikkumisen perustaitoja. Tuntien monipuolisessa toiminnassa otetaan jokaisen voimistelukoululaisen toiveet ja taidot huomioon. Tavoitteena on luoda pohjaa voimistelutaidoille, mutta harjoiteltavat liikkumistaidot luovat hyvää pohjaa mihin tahansa, lajista riippumatta.

OVO liikuttaa viikoittain yli 700 voimistelukoululaista ryhmissään. Ryhmien koulutetut ohjaajat vierailevat tämän lisäksi KULPS-tuntien merkeissä ympäri Espoon alakouluja jakamassa Voimistelukoulun, oppeja, iloja ja onnistumisia alakouluille. Syksyllä 2017 OVOn voimistelukoulu ohjaajat pitivät voimistelukoulu pohjaisia KULPS-tunteja yhteensä yli 50 alakoulun luokalle. Tunnit ovat sytyttäneet moneen koululaiseen voimistelukipinän ja useat saaneet tästä jopa kokonaan uuden harrastuksen.

Tämän kevään uutuutena OVO on aloittanut yhteistyössä Espoon liikkuvan koulun kanssa alakoulujen aamukerhot. KULPS-tuntien tavoin aamukerhojen tunnit pohjautuvat voimistelukoulu konseptiin. Pääasiallisena tavoitteenaan kerhoilla on lisätä liikuntaa koulupäiviin. Ensimmäiset kerhot pidettiin Päivänkehrän ja Komeetan kouluille tiistaisin sekä keskiviikkoisin tammi- ja helmikuun ajan.

- Jopa pojat ovat olleet tunneille innokkaasti mukana. Voimisteluvälineisiin tutustuminen ja vauhdikkaat leikit olivat joka tunnin kohokohta, kommentoi aamukerhojen ohjaaja Jasmin Rasinkangas.

Liikkuva koulu etsii myös uusia yhteistyökouluja aamukerhotoimintaan.

Vuoden 2018 tavoitteena on tarjota voimistelukoulun näytetunteja myös yhä useampiin päiväkoteihin. Voimistelu lajina on ideaali tukemaan juuri päiväkoti-ikäisten motorista kehitystä.


Voimistelukoulutuntien lisäksi OVO pitää Rope Skippingin näytetunteja sekä ala- että yläkouluille. 

- Uudenlainen, vauhdikas ja ennen kaikkea hauska laji on herättänyt paljon kiinnostusta, kertoo nuorisopäällikkö Lotta Lehtonen.


Huomio alakoulun tai päiväkodin opettaja! Varaa oma KULPS- tai näytetuntisi luokallesi tai ryhmällesi laittamalla päivä- sekä tuntitoiveesi osoitteeseen kulps@ovo.fi

Palaa otsikoihin