Skip to content

Aino Törmänen valmistautuu uransa ensimmäisiin MM-kilpailuihin

2.7.2023

Aino Törmänen valmistautuu uransa ensimmäisiin MM-kilpailuihin

OVOn Aino Törmänen edustaa Suomea Romanian Cluj-Napocassa käytävissä nuorten MM-kilpailuissa. Edustuspaikoista on käyty keväällä tiukkaa taistoa – 22 voimistelijaa osallistui 1. MM-karsintaan huhtikuun lopussa, joista vain kaksi nappasivat itselleen paikat.

Aino Törmänen. Kuva: Heikki Mitikka

Historiallisissa MM-kisoissa nähdään 8 suomalaista voimistelijaa

Romaniassa käydään lajin historian vasta toiset nuorten maailmanmestaruuskilpailut. Ensimmäiset käytiin vuonna 2019 Moskovassa, vuoden 2021 kisat jäivät taas väliin koronan takia. Cluj-Napocassa voimistelee perjantaista sunnuntaihin 7.-9.7. yhteensä 379 voimistelijaa 59 maasta. Yksilökilpailijoita nähdään 143, ja joukkueissa voimistelevia 236.

Suomea edustavat yksilöissä Aino Törmänen (OVO) ja Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu), kumpikin kahdella välineellä. Joukkuekilpailussa suomalaisväriä matolle tuo Team Elenesse (Elise, Esvoli ja SVS Vantaa).

Aino lähtee innokkain mielin kohti uransa ensimmäisiä MM-kilpailuja.

“Tästä kaudesta on jo jäänyt mieleen monta hyvää asiaa, ja hauskimmat muistot ovat ulkomaisilta kisareissuilta. Tykkään vanne- ja nauhaohjelmistani, sekä niiden välineistä. Kivointa kisoihin ja arvokisoihin menemisessä on sieltä saatavat kokemukset, ja kaikki sielät mieleen jäävät hyvät muistot” kertoo Aino.


Aikataulu:
Torstai 6.7.
– Yksilöiden ja joukkueiden harjoitukset

Perjantai 7.7.
– Yksilöiden vanne & pallo, karsinta (Aino B-ryhmässä)
– Joukkueiden kaksiottelu, 1. väline

Lauantai 8.7.

– Yksilöiden keilat & nauha, karsinta (Aino B-ryhmässä)
– Joukkueiden kaksiottelu, 2. väline

Sunnuntai 9.7.
– Yksilöiden välinefinaalit
– Joukkueiden välinefinaalit


Palaa otsikoihin

2.7.2023