Skip to content

Aino Törmänen voimisteli loistavan MM-debyytin ja teki Suomalaista voimisteluhistoriaa

8.7.2023

Aino Törmänen voimisteli loistavan MM-debyytin ja teki Suomalaista voimisteluhistoriaa

Olarin Voimistelijoiden Aino Törmänen kilpaili uransa ensimmäisissä rytmisen voimistelun nuorten MM-kilpailuissa Romanian Cluj-Napocassa 7.-9.7.

Aino Törmänen junioreiden MM-kisoissa 7.7.2023. Kuva: Indrek Kask

Vasta 14-vuotias Aino onnistui näyttämään kyntensä kansainvälisellä areenalla ja ottamaan paikkansa lajin nousevien tähtien joukossa. Nauhan sijoitus 13./59. on paras suomalainen tulos koskaan rytmisen voimistelun nuorten MM-kisoissa.

Sinivalkoista menestystarinaa kirjoitti myös Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina, jonka sijoitus pallolla 15./59. on lajin toiseksi paras nuorten MM-kisoissa.


Häikäisevä tulos MM-kisojen ensikertalaiselta

Tänä viikonloppuna Ainolta sujui parhaiten nauhaohjelma, jolla hän keräsi lauantaina pisteet 26,050 ja ylsi sijalle 13./59.

“Nauhaohjelma oli vannetta paljon parempi ja itsevarmempi. Pientä jännitystä oli ennen suoritusta, mutta matolla Aino voimisteli varman ja vakuuttavan näköisesti” kertoo vastuuvalmentaja Larisa Gryadunova.

Aino oli tiukasti kiinni finaalin varasijassa kilpailun loppumetreille saakka, mutta jäi lopulta ensimmäisten joukossa ulos varasijoilta ja joutui tyytymään 13. sijaan.

Syytä juhlaan kuitenkin on, sillä sijoitus on Suomen paras sijoitus tähän mennessä rytmisen voimistelun nuorten MM-kisoissa. Edellinen paras yksilösijoitus on vuodelta 2019 Moskovassa, kun Elisabeth Jamil voimisteli pallolla sijalle 23./61.

“Vanneohjelmassa oli pieniä virheitä, yksi arvokas vaikeusosa meni rajan yli ja rokotti pisteitä. Siitä huolimatta ohjelma näytti tosi hyvältä. Valmistautumista haastoi, että Ainon omat vanteet saapuivat Münchenistä vasta kisoja edeltävänä iltana. Aino on nuori ensikertalainen MM-kisoissa, mutta pystyi silti näyttämään isoa ja rohkeaa tekemistä” jatkaa valmentaja Larisa.

“Olen koko valmennustiimin kanssa ylpeä Ainosta ja siitä työstä, mitä hän on tehnyt” hän summaa.

Romaniassa suomalaisdelegaatioon kuuluivat urheilijoiden lisäksi valmentajat Irina Yushina (OVO), Jouki Tikkanen ja Anna Airaksinen, tuomarit Saila Pitkänen ja Alexandra Mavrakis sekä delegaation johtaja Laura Ahonen.

Kaikki nuorten MM-kisojen 2023 tulokset löydät täältä.


Palaa otsikoihin

8.7.2023