Skip to content

Aurora Arvelo edustaa Suomea nuorten olympialaisissa

28.9.2018 15.25

Aurora Arvelo edustaa Suomea nuorten olympialaisissa

Youth Olympic Games kilpaillaan Buenos Airesissa, Argentiinassa 6.- 18.10.2018. Kilpailuihin osallistuu 4000 15-18 vuotiasta urheilijaa 206 maasta. Suomen joukkueessa on mukana 25 urheilijaa yhdeksästä eri lajista (ammunta, golf, judo, pöytätennis, rytminen voimistelu, telinevoimistelu, uimahypyt, uinti ja yleisurheilu).

AA1P0241as

Aurora harjoittelemassa Kisakallion urheiluopistolla. Kuva: Sami Ilvonen

Rytminen voimistelu on aiemmin ollut mukana joukkuekilpailuna, tänä vuonna kilpailevat ensimmäistä kertaa yksilövoimistelijat.  Kilpailun taso on kova, osallistujina ovat maiden parhaat voimistelijat (yksi per maa). Euroopasta mukana 18 voimistelijaa. Aurora sijoittui Euroopan karsinnoissa Moskovassa helmikuussa sijalle 13/56. Katso Auroran karsintojen vanneohjelma tästä.

Aurora lähtee matkaan yhdessä valmentajansa Larisa Gryadunovan (NOV, Kisakallion urheiluopisto – Suomen Voimisteluliitto) kanssa. Aurora ja Larisa matkustavat yhdessä Suomen muun delegaation kanssa, johon kuuluu urheilijalähettiläänä myös OVOssa valmentajana toimiva Katja Volkova. Delegaatio suuntaa Argentiinan keväiseen säähän tulevana maanantaina ja palaa kotimaahan 20.10.

Kilpailuaikataulu:

Tiistai 9.10. vanne ja pallo
Keskiviikko 10.10. keilat ja nauha
Tiistai 16.10. ottelufinaali (10 parasta)

– Pelkästään osallistuminen tähän kilpailuun on ainutlaatuinen tilaisuus Auroralle, todella harva urheilija pääsee kokemaan tätä. Myös ensi vuotta ajatellen, kun Aurora siirtyy naisten sarjaan, tämä on erittäin hyvä mahdollisuus päästä isolle areenalle kilpailemaan nuorten sarjan päätteeksi, summaa valmentaja Larisa.

– Aurora on vielä nuori urheilija ja hänellä on vielä aika vähän kokemusta, joten yritetään olla ajattelematta tulosta vaan tehdä oma paras suoritus ja toivotaan, että se riittää! Hyvällä mielin ollaan lähdössä matkaan, Larisa iloitsee.

Aurora itse odottaa matkalta uusia kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä. 

Aurora aloitti voimistelun 5-vuotiaana OVOn Pikkurytmiset -ryhmässä ja siirtyi saman tien vastaperustettuun Indiumit -ikäluokkaan. Team Indiumit -joukkueesta Aurora siirtyi 11-vuotiaana Anneli Laine-Näätäsen rv-yksilöryhmään ja nykyisen valmentajan Larisa Gryadunovan valmennettavaksi 13-vuotiaana.

Aurora Arvelo, 10 faktaa

1. Syntymävuosi: 2003 
2. Lempinimi: Aukki
3. Koulu: Munkkiniemen yhteiskoulu
4. Harjoitukset: 8-10 kertaa viikossa 3-4 tuntia kerralla
5. Mistä pitää voimistelussa eniten: uuden oppimisesta, kavereista ja onnistumisista
6. Lempiväline: vanne
7. Oma lempiohjelma: nykyinen vanneohjelma
8. Voimistelu-esikuva: Evgenia Kanaeva
9. Vapaa-ajalla tykkää: shoppailla, levätä ja olla kavereiden kanssa
10. Lempisarjoja: Gossip Girl, Modern Family, Pako
Auroran kilpailumenestyksestä tarkemmin täällä.

Kisasivut www.buenosaires2018.com


Palaa otsikoihin

28.9.2018