Skip to content

Aurora Pohjanvirta on nimetty rytmisen voimistelun naisten joukkue-maajoukkueeseen

14.8.2022

Aurora Pohjanvirta on nimetty rytmisen voimistelun naisten joukkue-maajoukkueeseen

Suomen maajoukkueessa voimistelee OVOn, Elisen, SVS Espoon sekä Esvolin voimistelijoita, valmennuksesta vastaa Larisa Gryadunova. Joukkueen tähtäimessä on nyt rytmisen voimistelun MM-kilpailut, jotka pidetään syyskuussa Bulgariassa.

Aurora Pohjanvirta. Kuva: Heikki Mitikka (Riotcolorphoto)

Hyppy uuteen ja jännittävään

Vasta 15-vuotias Aurora Pohjanvirta on uransa aikana saavuttanut nuorten yksilöiden Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruudet sekä edustanut Suomea naisten EM-kisoissa tänä kesänä. Nyt hänet on nimetty Suomen naisten joukkue-maajoukkueeseen.

Joukkueessa harjoittelu on tuonut uutta ja erilaista lähestymistapaa harjoitteluun, ja Aurora kertoo viihtyneensä hyvin uudessa joukkueessa.

“Hyvin on lähtenyt harjoitukset käyntiin. Joukkueessa treenaaminen on vähän erilaista kuin yksilönä, mutta pidän siitä. Minut on otettu oikein hyvin vastaan ja treenaamme huipputyyppien kanssa nyt ahkerasti kohti syyskuun MM-kisoja” hän kertoo.

Maajoukkueessa Urheassa harjoittelevat Thea Haiba (Elise), Saana Heikkilä (Esvoli), Assi Johansson (Elise), Vera Jokinen (Elise), Alisa Karpenko (Elise), Milja Närevaara (Elise), Viivi Paasirova (SVS Espoo), Aurora Pohjanvirta (OVO), Erika Räsänen (Elise) sekä Viliina Sipilä (Elise).


Maajoukkue ja Aurora Pohjanvirta (takana). Kuva: Heikki Mitikka (Riotcolorphoto)

Rytmisen voimistelun MM-kilpailut 14.-18.9.

Maailmanmestaruuksista mittelöidään Bulgarian Sofiassa syyskuussa. Suomi lähettää kilpailuun maajoukkueen sekä yhden yksilövoimistelijan. OVOn Elisabeth Jamil on voittanut molemmat yksilöiden karsintakilpailut, ja lajiasiantuntijaryhmän odotetaan vahvistavan hänen edustuspaikkansa lähiaikoina.

Joukkuekilpailuissa nähdään Suomen joukkueen lisäksi Armenian, Azerbaijanin, Brasilian, Bulgarian, Egyptin, Espanjan, Etelä-Korean, Georgian, Israelin, Italian, Itävallan, Japanin, Kanadan, Kazakstanin, Kiinan, Kreikan, Meksikon, Portugalin, Puolan, Ranskan, Saksan, Taiwanin, Tsekin, Turkin, Ukrainan, Unkarin, Uzbekistanin, Venezuelan, Viron sekä Yhdysvaltojen joukkueet.

Vuoden 2021 MM-kilpailuissa Suomen joukkue voimisteli kaksiottelussa sijalle 15/18, 5 pallon ohjelmalla sijalle 15/18 ja vanne + keilat -ohjelmalla sijalle 14/18.
MM-kisojen aikataulu

Keskiviikko 14.9.

  • Yksilöiden alkukilpailu (vanne ja pallo)
  • Yksilöiden välinefinaalit (vanne ja pallo)
Torstai 15.9.
  • Yksilöiden alkukilpailu (keilat ja nauha)
  • Yksilöiden välinefinaalit (keilat ja nauha)
Perjantai 16.9.
  • Joukkueiden kaksiottelu
Lauantai 17.9.
  • Yksilöiden välinefinaalit
Sunnuntai 18.9.
  • Joukkueiden välinefinaalit


Palaa otsikoihin

14.8.2022