Skip to content

EM-kilpailuissa onnistumisia ja pettymyksiä – Piiroinen täpärästi ulos finaalista, maajoukkue ei onnistunut näyttämään parastaan

Emmi Piiroinen rytmisen voimistelun EM-kilpailuissa 24.5. Kuva: Ulrich Fassbender

emmi Piiroinen yhden kymmenyksen päähän finaalipaikasta

Emmi Piiroinen edusti Suomea aikuisten yksilösarjassa yhdessä Tampereen Sisun Anastasia Rogozhinan kanssa. 16-vuotias Piiroinen onnistui karsintakierroksella parhaiten keilaohjelmalla, jolla hän ylsi upeasti sijalle 14./76. Se oli tämän kilpailun paras välinekohtainen sijoitus suomalaisille senioreiden karsintavaiheessa. Muihin ohjelmiin mahtui harmillisia virheitä, eikä ovolainen onnistunut näyttämään parastaan. Hän oli lopulta karsinnan 25:s ja tippui ensimmäisenä finaalista. Paikka neliottelufinaaliin jäi 0,1 pisteen päähän.

– Jännitystä oli ilmassa ja se näkyi suorituksissa erityisesti ensimmäisenä kisapäivänä. Harmittaa, että en pystynyt parhaaseeni, mutta tästä opitaan ja tämä on kilpailua, kertoo Emmi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Suomalaisväriä nähtiin kuitenkin neliottelufinaalissa, sillä Anastasia Rogozhina voimisteli karsinnassa Piiroista 0,1 pistettä paremmat pisteet ja ylsi siten 24 parhaan voimistelijan joukkoon.

Emmi Piiroisen karsinnan tulokset:
– Vanne: 29,350 (39./76.)
– Pallo: 30,850 (19./76.)
– Keilat: 31,100 (14./76.)
– Nauha: 27,700 (31./76)
Neliottelu (3 parasta välinettä): 91,300 (25./76.)

Yksilöiden neliottelun Euroopan mestariksi kruunattiin Bulgarian Stiliana Nikolova. Hopeaa vei Italian Sofia Raffaeli ja pronssia Saksan Darja Varfolomeev.

Maajoukkueella haastava päivä – kapteeni kertoo pettymyksestä

Maajoukkue EM-kisoissa 2024

Suomen maajoukkue aloitti kilpailu-urakkansa perjantai-iltana kaksiottelussa. Viiden vanteen ohjelman alkupuoliskossa nähtiin nuorelta joukkueelta vakuuttavaa tekemistä ja selvää kehitystä, lopussa sattuneet välinekommellukset rokottivat pisteitä. Nauha-pallo-ohjelmassa nähtiin tällä kertaa isoja virheitä, jotka jättivät pisteet alhaisiksi.

– Tänään jännitys vei voiton. Kun tuli virheitä, emme pystyneet enää kasaamaan ajatuksia. Koko joukkuetta harmittaa ja ärsyttää, että emme pystyneet näyttämään sitä, mitä oikeasti osaamme, kertoo joukkueen kapteeni, OVOn Elisabeth Jamil.

Onnistumisia kuitenkin myös nähtiin.

– Tästäkin oppii. Ja vanneohjelmassa ensimmäinen puolisko meni hyvin. Siinä onnistuimme sellaisissa yhteistyöliikkeissä, jotka eivät ole onnistuneet aiemmissa kisoissa, iloitsee Jamil.

Maajoukkueen riveissä nähtiin Elisabeth Jamil (OVO), Emilia Kärkkäinen (OVO), Nea Kapiainen (SC Olymp), Anni Olkkonen (Elise) ja Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa).

Maajoukkueen tulokset:
– 5 vannetta: 26,600 (15./19.)
– Nauha-pallo: 20,050 (17./19.)
Kaksiottelu: 46,650 (16./19.)

Joukkueiden kaksiottelun voiton vei Bulgaria, hopeaa Italia ja pronssia Espanja. Viiden vanteen finaalin kärkikolmikko oli Italia, Espanja ja Israel, sekä nauha-pallo-finaalissa Espanja, Israel ja Ukraina.

Aino Törmänen debytoi junioreiden em-kisoissa

Aino Törmänen EM-kisoissa 23.5. Kuva: Fanny Cortyl

Viime vuonna junioreiden MM-kisoissa historiallisen hyvin menestynyt Aino Törmänen ei yltänyt nappisuorituksiin uransa ensimmäisissä junioreiden EM-kilpailuissa. Pari viikkoa sitten junioreiden neliottelun Suomen mestariksi kruunattu Törmänen onnistui parhaiten pallolla ja nauhalla, joilla hän ylsi sijoille 18./37.

Tällä kertaa suorituksiin mahtui epätarkkuuksia ja virheitä, jotka rokottivat pisteitä. Nuori urheilija teki kuitenkin hyvän debyytin EM-areenalla, ja onnistui jatkamaan ohjelmiaan hyvällä sykkeellä virheistä huolimatta.

Aino Törmäsen EM-tulokset:
– Vanne: 26,500 (23./37.)
– Pallo: 26,350 (18./37.)
– Nauha: 25,100 (18./37.)

Suomen toinen junioreiden yksilöedustaja, Jyväskylän Voimistelijat ’79:n Saga Jekunen, onnistui hienosti keilaohjelmallaan. Hän oli karsinnassa välineen 10. paras ja toisella varasijalla keilafinaaliin.

26.5.2024