Skip to content

“Etäharjoittelussa kivointa on videotreenit kavereiden kanssa”

24.4.2020 9.32

“Etäharjoittelussa kivointa on videotreenit kavereiden kanssa”

Valmennusryhmien voimistelijat ovat harjoitelleet kuukauden etävalmennuksessa. Vaikka arki on erilaista, on kiva harjoitella yhdessä voimistelukavereiden kanssa.

Rytmisen voimistelun etävalmennus on lähtenyt hienosti käyntiin ja kaikki voimistelijat pääsevät omien vastuuvalmentajiensa lisäksi viikoittain kokeneen Svetlana Evchinan valmennukseen. Kaikki harjoitukset ovat vuorovaikutteisia, mikä tarkoittaa että sen lisäksi että valmentaja vetää harjoituksen, hän myös seuraa ja korjaa voimistelijoiden harjoittelua videon välityksellä. 

“Harjoituksia voimistelijoilla on oman toiveensa mukaisesti 3-6 kertaa viikossa ja voimistelijat saavat halutessaan osallistua viikoittain myös tutun baletinopettajan Natalia Siposen etäbalettitunnille. On ollut ilo huomata, miten rohkeasti sekä valmentajat että voimistelijat ovat heittäytyneet mukaan uuteen harjoittelutapaan ja näitä opittuja etäharjoittelun taitoja tullaan varmasti hyödyntämään tulevaisuudessakin saliharjoittelun tukitoimena.”, kertoo OVOn rytmisen voimistelun koordinaattori Susan Salmela.

Rytmisen voimistelun valmennustiimi sai vahvistusta maaliskuussa, kun ammattivalmentaja ja pitkän lajitaustan omaava Minttu
Ranne-Lehtinen
siirtyi OVOon valmentamaan rytmisen puolelle.
Salille hän ei ehtinyt vielä kertaakaan ennen poikkeustilanteen alkamista, mutta siitä huolimatta Minttu on ottanut vahvoin ottein
oman vastuuryhmänsä haltuunsa.

“Olemme saaneet poikkeustilanteessa laadukasta etäharjoittelua, jossa tutut ammattitaitoiset valmentajat seuraavat voimistelijoiden edistymistä useita kertoja viikossa”, kertoo 7-vuotiaan Anastasian äiti Katja.

Rytmisen valmennusryhmiin on tullut paljon kyselyitä ja ryhmiin otetaan uusia voimistelijoita myös
kesken kauden. Nyt poikkeustilan aikana ryhmiin voivat hakea vain aiemman lajia harrastaneet voimistelijat. 

Lisätiedot rytmisen voimistelun ryhmiin hakemisesta: Susan Salmela, susan.salmela (at) ovo.fi, p. 050-4110975

Alfat-ryhmä harjoittelee etänä Svetlana Evchinan valmennuksessa

Joukkuevoimistelussa harjoitukset hoidetaan myös Zoomin välityksellä ja tilanne onkin saanut valmentajia keksimään uusia ideoita harjoitteluun. “Joukkueille on ideoitu esimerkiksi haasteliikkeitä, kilometrikilpailuja ja etälenkkejä. Joka viikko harjoitteluun on tuotu jotain uutta innostuksen ylläpitämiseksi.”, kuvailee valmennuspäällikkö Anne Niemenkari-Kilpi poikkeusajan treeniä.

Joukkueharjoittelu on vaihtunut yksilöllisempään suuntaan, mutta joukkuekaverit ovat silti tärkeitä harjoittelussa. “Kivointa on ollut videotreenit yhdessä joukkuekavereiden kanssa.”, kertoo Neutronit 10 -joukkueen Kerttu L

Vaikka harjoitukset sujuvat näinkin, ikävä on kuitenkin normaalia harkka-arkea. “Haastavinta on ollut se, että tila meinaa välillä loppua kesken.”, jatkaa joukkuekaveri Minea.

Joukkuevoimistelun valintakokeilu järjestetään vuosittain toukokuussa. Tämän vuoden valintakokeilun ajankohtaa ei ole vielä päätetty poikkeustilanteesta johtuen.

Lisätietoa valmennusryhmistä: Anne Niemenkari-Kilpi, valmennuspaallikko (at) ovo.fi, p. 050-3590428

Lasten ja nuorten harrasteryhmät ovat saaneet viikottain kotiharjoitevideoita ikäryhmittäin intraan. Näiden kotiharjoitevideoiden lisäksi järjetämme livetunteja Solidsportissa jokaisena arkipäivänä. Aikuisille järjestämme livetunteja aina 2-3 kertaa viikossa. 

“Toukokuussa järjestämme myös harrasteryhmille zoomharjoituksia. Jokaiselle ikäryhmälle tulee yhteinen zoomlinkki aina intraan. Joukkuevoimistelu ja Rytminen voimistelu 2x viikko ryhmille järjestämme omat zoomharjoitukset ikäryhmittäin.”, kertoo harrasteryhmien toiminnasta vastaava Tiina Akkanen.


Palaa otsikoihin

24.4.2020