Skip to content

Joukkuevoimistelun maailmancup käynnistyy viikonloppuna Vantaalta

16.3.2018 9.37

Joukkuevoimistelun maailmancup käynnistyy viikonloppuna Vantaalta

Edustusjoukkueiden varsinainen kisakausi käynnistyy suoraan muiden maailman kärkijoukkueiden seurassa. OVO Team kohtaa Vantaan Energia Areenalla maailmancupin avauksessa kotimaan kilpakumppaneiden lisäksi muun muassa Japanin, Venäjän ja Viron kärkijoukkueet. OVO Junior Team puolestaan avaa kautensa samassa yhteydessä voimisteltavassa Challenge Cupin ensimmäisessä osakilpailussa.

OVOTeam18

OVO Team

Kotimaan kärkijoukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta suljetuin ovin voimistellussa maailmancup-katsastuskilpailussa. OVO Team voimisteli katsastuksessa jaetulle ykkössijalle tasapistein hallitsevan maailmancup-voittajan Minettien kanssa. Kolmannen paikan nappasi kisaa emännöivä Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa. Suomen joukkueiden lisäksi kisassa nähdään kymmenen joukkuetta kuudesta maasta.
Vuoden vaihteessa täysin uusiutuneelle OVO Teamille viikonlopun kilpailu on ensiesittäytyminen suurelle yleisölle sekä uudella kokoonpanolla että ohjelmalla.

– Olemme joukkueen kanssa todella innoissaan viikonlopun kisasta ja emme malta odottaa sitä, että pääsemme näyttämään meidän upeaa ohjelmaa upean puvun kanssa ensimmäisessä World Cup -osakilpailussa. Kisoihin menemme tekemään niin hyvin, kun me tällä hetkellä pystytään ja sitten nähdään mihin se riittää, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen sanoo.
Osa joukkueista teki uudet ohjelmat jo syksyllä ja kilpailu niillä viime kauden maailmancupin viimeisissä kilpailuissa. OVO Team on harjoitellut ohjelmaansa vuoden vaihteesta asti.
– Meidän mielestä ohjelmaa on todella kivaa tehdä. Olemme saaneet ohjelmaa hyvään kuntoon siihen nähden, miten lyhyen ajan olemme tehneet sitä. Olemme menneet paljon eteenpäin karsintakilpailusta, mutta pääkisoihin on vielä aikaa ja hiottavaa. Ohjelma on kuitenkin tässä vaiheessa jo hyvässä kunnossa, Aurora vakuuttaa.

OVO Junior Team valmiina Challenge Cupiin


Junnut2018

OVO Junior Team

Junioreiden Challenge Cupissa nähdään kilpailemassa viisitoista joukkuetta. OVO Junior Teamin lisäksi suomalaisjoukkueista paikan Vantaan osakilpailuun lunastivat Minetit Junior, Team Tapiola Gloria sekä Team Vantaa Junior. 

Syksyllä nuorten EM-kultaa voittanut OVO Junior Team esiintyy niin ikään ensimmäistä kertaa isomman yleisön edessä uudella ohjelmallaan. Syksyn kokoonpano säilyi lähes samana. Vain kolmen OVO Teamiin siirtyneen voimistelijan tilalle on tullut saman verran täydennystä.
Joukkue lähtee kisaan innostuneena ja luottavaisena.
– Treeneissä on ollut tsemppaava ilmapiiri. Kaikilla on ollut hyvä asenne ja olemme menneet paljon eteenpäin. Viikonlopun kisaan lähdemme hyvällä fiiliksellä. Ja on mahtavaa päästä näyttämään uusi ohjelmamme, kapteeni Olivia Soini tunnelmoi.
Maailmancupissa ja Challenge Cupissa voimistellaan kaikkiaan neljä osakilpailua. Kevään toinen osakilpailu on ohjelmassa huhtikuun puolivälissä Grazissa Itävallassa. Kolmas osakilpailu ja kauden päättävä cup-finaali voimistellaan syksyllä. Kevätkaudella mitellään myös Suomen mestaruuksista Turussa 28.-29. huhtikuuta., EM-titteleistä Tallinnassa 12.-13. toukokuuta sekä maailmanmestaruuksista Budapestissa 9.-10. kesäkuuta.
Vantaan maailmancupin alkukilpailu voimistellaan lauantai-iltana kello 17-20 ja loppukilpailut ovat vuorossa sunnuntaina kello 13-15. Vantaan Energia Areenalla järjestetään perjantain ja lauantain aikana myös kansainvälinen Spring Open –kilpailu, jonka sarjoissa nähdään mukana OVO Team Esport, Atomit 04 sekä Ionit 06.

Kilpailuista lisätietoja tapahtumasivuilla.
Lippuja tapahtumaan voi ostaa Lippuautomaatti –verkkokaupasta sekä Vantaan Energia Areenalta perjantaina 8:30 alkaen, lauantaina 10:30 alkaen ja sunnuntaina 11:30 alkaen. 

Kisaa voi seurata molempina päivinä myös Elisa Viihteen sekä Fanseat-palvelun kautta. Fanseat tarjoaa uusille asiakkaille kahden viikon maksutonta kokeilujaksoa, jonka jälkeen palvelu jatkuu automaattisesti normaali kuukausihinnalla 7,99€/kk. Tilauksen voi päättää milloin tahansa, myös kokeilujakson aikana. Palveluun rekisteröityminen ja kokeilujakson aktivointi edellyttää luottokorttia tai PayPal –tiliä. (Tiedot sitoumuksetta, lisätietoja täällä)


Palaa otsikoihin

16.3.2018