Skip to content

Joukkuevoimistelun SM-kilpailussa mitalisadetta ovolaisille – OVO Teamille hopeaa, OVO Junior Teamille ja Team Ioneille kultaa

26.5.2019

Joukkuevoimistelun SM-kilpailussa mitalisadetta ovolaisille – OVO Teamille hopeaa, OVO Junior Teamille ja Team Ioneille kultaa

Upea viikonloppu voimistelun SM-kisoissa: naisten sarjassa OVO Teamille SM-hopeaa, junnuissa OVO Junior Teamille Suomen mestaruus ja 12-14 v sarjassa Team Ioneille kultamitalit.

Joukkuevoimistelun SM-kisat alkoivat Turussa Kupittaan urheiluhallissa perjantaina 24.5. naisten sarjan alkukilpailulla. Lauantaina 25.5. oli vuorossa naisten finaali sekä junioreiden ja 12-14 v sarjojen alkukilpailut. Sunnuntai huipentui nuorten sarjojen finaaleihin. OVOsta kisaan osallistui kahdeksan joukketta. OVO Team ja Team Esport kisasivat naisten sarjassa. OVO Junior Team, Team Atomit ja Atomit 04 junioreiden 14-16 v sarjassa. Team Ionit, Ionit 06 ja Ionit 07 voimistelivat 12-14 v sarjassa.

OVO Teamille hopeaa

OVO Team oli elementissään kisamatolla ja suoritti varmasti. Esitys tempaisi yleisön mukaansa molempina kisapäivinä. Joukkue sijoittui SM-hopealle yhteispistein 38,850 (alkukisa 19,35 ja finaali19,5). 

“Kisasuorituksen hetki oli ainutlaatuinen. Vuorovaikutus yleisön ja voimistelijoiden välillä oli aistittavissa. Joukkueen fyysinen taitotaso on noussut niin paljon, että joukkue taistelee ensi vuonna aidosti maailman mestaruudesta”, kommentoi päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen.

OVO Team

Kultaa juhli hallitseva Suomen mestari Minetit yhteispistein 39,2. Pronssille voimisteli Pakilan Voimistelijoiden ja Tapiolan Voimistelijoiden Gloria yhteispistein 37,4. OVOn Team Esport oli kisan yhdeksäs alkukisan pistein 16.25.

OVO Junior Team voitti Suomen mestaruuden

Nuorten sarjassa viime viikonloppuna maailmanmestaruuden voittanut OVO Junior Team nautti kisamatolla ja voitti 14-16 vuotiaiden sarjan ja Suomen mestaruuden ylivoimaisesti pistein 38,850 (19,35 ja 19.5). Hopeaa nappasi  TVSIllusionin Illusion Junior pistein 36,1 (17,85 ja 18,25). Pronssia voimisteli Minetit Elite pistein 35,55 (17,7, 17,859.

”Täällä Turussa oli tosi hyvä kannustus ja muutenkin oli mahtavaa päästä kilpailemaan kotiyleisön edessä. Tehtiin hyvä harkkatasoinen suoritus”, kertoo suoritukseen tyytyväinen OVO Junior Teamin kapteeni Olivia Soini.

OVO Junior Teamin valmentaja Anneli Laine-Näätänen kertoo, että MM-kilpailujen kannustukseen verrattuna SM-kilpailuissa kannustus ja tunnelma oli käsin kosketeltavaa. 

”Yleisö oli täällä (Kupittaalla) lähempänä ja kaikki kannustukset kuuluivat tosi hienosti. Tunnelma täällä oli tosi upea.”

OVO Junior Team

Team Atomit oli kisan kymmenes alkukisan pistein 16,0. Atomit 04 sai pisteet 13,65 ja sijoittui 15.

Team Atomit

Atomit 04

Team Ionit on uusi Suomen mestari

12-14- v sarjaan osallistui peräti 35 joukkuetta. OVO Team Ionit voimistelivat upeasti sekä alkukisassa että finaalissa. Sarjanousijoina joukkue sai suorituksistaan upeat pisteet 18.5 ja 18,7 yhteensä 37,2 ja voitti ensimmäisen Suomen mestaruuden. Hopeaa voimisteli Sanix Sade pistein 36,75. Pronssia nappasi Valens Team Avena pistein 36,0. OVOn Ionit 06 sijoittui SM-debyytissään seitsemänneksi pistein 34,55. OVOn Ionit 07 oli kisassa  16. alkukisan pistein 16,4.

”Upea kilpailu. Team Ionit lähti nousijana ja haastajina
tähän kauteen ja läpi kauden on harjoiteltu tinkimättömästi sekä
määrätietoisesti. Joukkue teki kaksi hyvää suoritusta vaikealla ohjelmalla.
Olemme todella onnellisia saavutetusta Suomen mestaruudesta”, iloitsee valmentaja Sanna Virtanen.

“Ionit 06 -joukkue saavutti upeasti tavoitteet SM-kilpailussa.
Valmistautuminen kilpailuun oli hieman haastava, sillä jouduimme kaksi kertaa
vaihtamaan paikkoja. Joukkue kuitenkin kylmäpäisesti ja hyvällä rutiinilla veti
kaksi hyvää suoritusta, joihin olemme tyytyväisiä. Joukkue on tämän kauden
sarjanousija, tahtotila kehittyä on kova”, kertoo valmentaja Sanna Virtanen.

“Ionit 07 onnistui tekemään rohkean ja ilmaisullisen suorituksen
ensimmäisessä SM-kilpailussaan. Alkuohjelmasta jännitys aiheutti muutamia
virheitä, mutta loppuohjelmaa kohti itseluottamus kasvoi. Pisteisiin 16,400
olemme erittäin tyytyväisiä, ja suuntaamme suurella innolla katseet kohti
syksyä ja vanneohjelmaa!” sanoo valmentaja Emilia Pensar.

Paljon onnea kaikille mitalisteille!

Kuvat Sami Ilvonen ja Susanna Hiljander.

Kurkkaa kaikki tulokset Kisapalvelusta
c1171.voimistelu.kisapalvelu.fi/index.web?pg=discs&disc=9


Palaa otsikoihin

26.5.2019