Skip to content

Kaikki 10 rytmisen voimistelun yksilöiden Suomen mestaruutta ovolaisille

29.11.2021

Kaikki 10 rytmisen voimistelun yksilöiden Suomen mestaruutta ovolaisille

Elisabeth Jamil ja Emmi Piiroinen uusivat molemmat rytmisen voimistelun Suomen mestaruutensa viikonloppuna 27.-28.11.2021 Espoossa. Kaikki 10 yksilöiden Suomen mestaruutta voitettiin historiallisesti samalle seuralle, sekä saman valmentajan valmennettavien toimesta.

Emmi Piiroinen (vas), valmentaja Larisa Gryadunova ja Elisabeth Jamil (oik). Kuva: Heikki Mitikka

Naisten sarjassa Elisabeth Jamil ylivoimainen ykkönen

Elisabeth Jamil. Kuva: Heikki Mitikka

Nuori lupaus Elisabeth Jamil vei naisten neliottelussa kirkkaimman mitalin ja Suomen mestaruuden pistein 83,300 – kuuden pisteen turvin. Parhaat pisteensä hän keräsi keiloilla, joilla hän saavutti pisteet 22,650. Toiseksi sijoittui Elise Gymnasticsin Emilia Helin, ja kolmanneksi Turun Pyrkivän Elli Virtanen.

Sunnuntain välinefinaaleissa Elisabeth keräsi upeasti kaikki välinekohtaiset Suomen mestaruudet itselleen. Näin ollen kaikki viisi naisten yksilöiden Suomen mestaruutta menivät Imatralta lähtöisin olevalle Elisabethille.

“Finaaleissa nauha- ja keilaohjelmat menivät aika hyvin, pallo meni myös paremmin kuin neliottelussa. Vanteeseen tuli vielä muutamia virheitä. Keilojen pisteet neliottelussa 22,650 taitaa olla korkeimmat pisteet, mitkä olen saanut. Tämä oli hyvä kauden lopetus, ja olen suorituksiin tyytyväinen vaikka parannetamisen varaa vielä jäi. Nyt työstämme uusia ohjelmia, kun uudet säännöt tulee voimaan” kertoo Lisa.

Elisabeth voimistelee Larisa Gryadunovan valmennuksessa, ja on edustanut Olarin Voimistelijoita vuodesta 2020 lähtien. Ensimmäiset ulkomaan arvokilpailut naisten sarjassa koittivat tänä syksynä, kun Elisabeth edusti Suomea rytmisen voimistelun MM-kisoissa Japanissa.

Naisten sarjassa kilpailivat Elisabethin lisäksi OVOlaiset Jenny Närjä ja Mea Mäkelä. Jenny voimistelee Alfoissa Svetlana Evchinan valmennuksessa, ja sijoittui neliottelussa hienosti kuudenneksi pistein 60,400 sekä lunasti paikan sunnuntain vannefinaaliin, jossa hän sijoittui neljänneksi pistein 17,450. Sigmojen Mea Mäkelä saavutti neliottelussa 14. sijan pistein 43,700.


Nuorten sarjan SM-kulta toistamiseen Emmi Piiroiselle

Emmi Piiroinen. Kuva: Heikki Mitikka

Nuorten sarjassa Emmi Piiroinen uusi myös vuoden takaisen Suomen mestaruutensa pistein 84,384 – yli kymmenen pisteen etumatkalla. Parhaat pisteensä hän keräsi Elisabethin tavoin myös keiloilla, pisteet näistä 23,233. Toiseksi voimisteli Jyväskylän Voimistelijat-79:n Siiri Salminen ja kolmanneksi Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina.

Välinefinaaleissa Emmi vei myös kirkkaasti kultaa kaikilla välineillä, ja keräsi näin ollen myös sarjan kaikki viisi Suomen mestaruutta nimiinsä.

“Kisat menivät mielestäni kokonaisuudessaan hyvin, vaikka virheitä sattuikin. Kisoissa oli mahtava tunnelma ja nautin kovasti yleisölle esiintymisestä. Keilafinaalissa sain omat ennätyspisteeni, 24,550! Isoin kiitos kuuluu valmentajalleni Larisalle. Haluan myös kiittää muuta valmennustiimiä kovasta työstä” kertoo tuore Suomen mestari Emmi.

Emmi voimistelee Elisabethin tavoin Larisa Gryadunovan valmennuksessa, ja on menestyksekkäästi edustanut Olarin Voimistelijoita vuodesta 2019 lähtien.

“Olen todella tyytyväinen viikonloppuun. Kaikki voimistelijani kilpailivat hyvin. Vaikka jokaisella oli omat haasteensa matkalla kohti SM-kisoja, on jokainen kuitenkin tehnyt ihan kaikkensa. Olen ylpeä jokaisesta voimistelijasta. Elisabeth ja Emmi tekivät varsin hyvät suoritukset ja tulos oli aivan upea! Nyt suunnataan jo katseet kohti ensi kautta, ja valmistellaan uudet ohjelmat uusiin sääntöihin”, kertoo valmentaja Larisa.


Nuorissa paljon potentiaalia

Nuorten sarjassa Aurora Pohjanvirta jäi täpärästi ilman neliottelumitalia, ja saavutti lopulta 4. sijan pistein 72,200 – alle puolen pisteen erolla pronssisijaan. Aurora nähtiin sunnuntaina kaikissa neljässä välinefinaalissa, joista hän nappasi kaksi hopeamitalia – pallolla ja nauhalla.

Aurora Pohjanvirta. Kuva: Heikki Mitikka

“Olen tosi onnellinen kahdesta mitalista, koska tänä vuonna minulla oli loukkaantuminen sekä muita pieniä fyysisiä ongelmia melkein koko vuoden ajan. Harkkatoistojen määrä ei tällä kertaa riittänyt parempaan, ja virheitä tuli. Siirryn hyvällä mielellä naisten sarjaan ja harjoittelemaan uusia sääntöjä ja ohjelmia” kertoo Aurora.

Samassa sarjassa Julia Paasikivi saavutti myös finaalipaikan kaikilla neljällä välineellä, ja ylsi upeasti pronssille pallolla. Näin Julia varmisti OVOlle upean triplavoiton pallofinaalissa.
“Kisa meni upeasti, ja tulos oli yli odotusten! Hyvät suoritukset, jopa parempaa kuin harjoituksissa. Vaikka virheitä vielä kisaan mahtui, niin mahtui myös paljon onnistumisia ja mikä tärkeintä näkyi tekemisen ilo ja voimistelusta nauttiminen kilpailumatkalla”,  kommentoi Julian valmentaja Anneli Laine-Näätänen.
Nuorten neliottelussa ja välinefinaaleissa nähtiin myös Emilia Kärkkäinen ja Aida Berglund. Emilia saavutti neliottelun 7. sijan pistein 64,767 sekä finaaleissa 4. sijan nauhalla ja vanteella. Aida saavutti neliottelun 8. sijan pistein 63,401 sekä keila- ja nauhafinaalin 8. sijan.

Lia Kallio osallistui neliotteluun pallolla ja vanteella, mutta joutui jättäytymään kilpailusta kahden ensimmäisen välineen jälkeen sairastumisen vuoksi.

Joukkueiden ja duojen/triojen kilpailussa kolme pronssia

Neea Heimonen (vas, takana) ja Mea Mäkelä. Kuva: Heikki Mitikka

Naisten duo/trio -sarjassa Sigmojen Neea Heimonen ja Mea Mäkelä veivät hienosti SM-pronssia pistein 25,000. Kultamitalit menivät SVS Espoon Hackmanille ja Heesille, ja hopeamitalit Esvolin Heikkilälle ja Johnssonille.

“Harmillisten virheiden takia jäimme niukasti kirkkaimmilta mitaleilta, mutta kokonaisuuteen voimme olla tyytyväisiä. Ohjelma on kehittynyt paljon viime kisoista, mikä näkyi myös pisteissä” kertovat Neea ja Mea.

Beetojen joukkue ja valmentaja Liudmila Grigoreva.

Nuorten duo/trio -sarjassa Beetojen Anastasia Artemenko, Daria Belevich ja Elizaveta Filippova sai myös SM-pronssia yhteispistein 27,600. Kultaa meni SVS Espoon ja Helsingin Tymkolle ja Voronovalle, ja hopeaa SVS Vantaan Hassiselle ja Kapiaiselle.

Pre-nuorten joukkueiden sarjassa Beetat vei myös pronssia yhteispistein 33,500. Joukkue on perustettu tänä vuonna, ja koostuu kuudesta voimistelijasta: Anastasia Artemenko, Daria Belevich, Elizaveta Filippova, Anastasiia Pikheeva, Anna Sadouskaya ja Aleksandra Terentieva.
“Trio ja joukkue esiintyivät voimakkaasti ja rohkeasti. Teimme ohjelmista paljon vaikeammat alkukauteen verrattuna, ja viimeisessä kisassa suoritukset näyttivät jo erittäin hyviltä. Pienistä virheistä huolimatta oli mahtavat esitykset, ja tytöt pystyivät tekemään oman parhaansa ja näyttämään kaiken, mihin pystyvät. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen, ja haluan kiittää kaikkia jotka ovat kannustaneet ja tukeneet matkalla. Nyt harjoittelemme tosi ahkerasti kohti uusia tavoitteita ja uusia sääntöjä”, kertoo valmentaja Liudmila “Milla” Grigoreva.

Emilia Helin (vas), Elisabeth Jamil ja Elli Virtanen. Kuva: Heikki Mitikka

Naisten neliottelun tulokset:


1. Elisabeth Jamil (OVO) – 83,300
2. Emilia Helin (Elise) – 77,300
3. Elli Virtanen (TuPy) – 67,750
4. Milla Jääskeläinen (Elise) – 66,650
5. Alisa Karpenko (Elise) – 61,250
6. Jenny Närjä (OVO) – 60,400
7. Erika Räsänen (Elise) – 59,700
8. Saana Heikkilä – 57,900
9. Viivi Paasirova (SVS Espoo) – 57,800
10. Jenny Hämäläinen (Elise) – 52,650
11. Vera Jokinen (Elise) – 52,150
12. Seidi Ruokonen (SVS Espoo) – 49,950
13. Elviira Niiranen (Elise) – 45,800
14. Mona-Maria Hiltunen (TuPy) – 43,700
14. Mea Mäkelä (OVO) – 43,700

Anastasia Rogozhina (vas), Emmi Piiroinen ja Siiri Salminen. Kuva: Heikki Mitikka

Nuorten neliottelun tulokset:

1. Emmi Piiroinen (OVO) – 84,384
2. Siiri Salminen (JyVo-79) – 72,966
3. Anastasia Rogozhina (TaSi) – 72,699
4. Aurora Pohjanvirta (OVO) – 72,200
5. Aada Kangas (JyVo-79) – 69,284
6. Julia Paasikivi (OVO) – 69,133
7. Emilia Kärkkäinen (OVO) – 64,767
8. Aida Berglund (OVO) – 63,401
9. Susa Lahtinen (JyVo-79) – 60,849
10. Ada Minkkinen (JyVo-79) – 59,216
11. Victoria Lassila (COCO) – 57,783
12. Alisa Vallila (TuPy) – 56,883
13. Pihla Pajari (Elise) – 56,717
14. Veera Sabelfeld (ImVo) – 52,733
15. Lia Kallio (OVO – 30,333 (2 välinettä)


Tarkemmat tulokset löytyvät Kisanetistä.


Palaa otsikoihin

29.11.2021