Skip to content

Kolme ovolaista taistelevat tiistaina rytmisen voimistelun naisten MM-kisapaikasta

10.7.2023

Kolme ovolaista taistelevat tiistaina rytmisen voimistelun naisten MM-kisapaikasta

Rytmisen voimistelun maailmanmestaruuksista mittelöidään elokuussa Espanjassa. Naisten yksilöiden toinen MM-karsinta käydään tulevana tiistaina 11.7. Helsingin Urheassa. Ratkaisevaan kisaan on kutsuttu ensimmäisen karsinnan neljä parasta voimistelijaa, joista kolme edustavat OVOa.

Emmi Piiroinen. Kuva: Heikki Mitikka

Suomea edustaa syyskuun MM-kisoissa maajoukkueen lisäksi yksi yksilövoimistelija. MM-kisoissa on jaossa suurin osa ensi vuoden olympiapaikoista, joten Pariisin Olympialaisissa kisaamisesta haaveileville karsinta on tärkeä etappi matkalla kohti omia unelmia.

Ovolaiset dominoivat ensimmäistä karsintaa

Ensimmäisen karsinnan jälkeen paalupaikkaa pitelee OVOn Emmi Piiroinen. Vasta tammikuussa naisten sarjaan siirtynyt Emmi on jo kerännyt menestystä ja nimeä kansainvälisillä areenoilla, hän teki toukokuussa EM-debyyttinsä ja selvitti heti tiensä kovatasoiseen neliottelufinaaliin.
Emmi lähtee toiseen karsintaan 43:lla karsintapisteellä, kymmenen pisteen etumatkalla. Hänen päihittäminen lienee epätodennäköstä, mutta nappisuorituksilla se ei ole mahdotonta.
Toisena on tällä hetkellä OVOn Elisabeth Jamil 33:lla karsintapisteellä. Elisabeth on arvokilpailujen konkari, ja on edustanut Suomea jo kolmissa MM-kisoissa. Hänen kintereillään on sarjanousija, OVOn Lia Kallio, 32:lla karsintapisteellä. Lia on moninkertainen SM-mitalisti sekä viime vuoden nuorten Pohjoismaiden mestari.
Neljäntenä on Elise Gymnastics -seuraa edustava Emilia Helin, joka oli 26:lla karsintapisteellä viimeinen toiseen karsintaan tiensä selvittänyt voimistelija.

Naisten 2. MM-karsinta 11.7.2023, Urhea, Helsinki

Kilpailu käydään ilman yleisöä Helsingin Urheassa. Pääset seuraamaan kisan tunnelmia OVOn Instagram-storysta (@ovofinland). Kilpailu alkaa klo 17:05.
Kisasivustolle pääset tästä.


Palaa otsikoihin

10.7.2023