Skip to content

Maailmancupin ja Challenge Cupin toiset osakilpailut kilpaillaan viikonloppuna Italiassa

30.3.2017 12.00

Maailmancupin ja Challenge Cupin toiset osakilpailut kilpaillaan viikonloppuna Italiassa

Joukkuevoimistelun huippujoukkueet matkaavat tulevana viikonloppuna 1 ̶ 2.4. Italian Padovaan joukkuevoimistelun naisten maailmancupin ja junioreiden Challenge Cupin toiseen osakilpailuun. Olarin Voimistelijat lähtee Italiaan neljän joukkueen voimin.

Joukkuevoimistelu, voimistelu, OVO, Olarin Voimistelijat, kuva_Sami Ilvonen

OVO Team

Joukkuevoimistelun kansainvälinen kilpailukalenteri uudistui kuluvalle kaudelle niin, että maailmancupin ja Challenge Cupin kilpailut levittäytyvät koko kalenterivuoden mitalle. Tämä tarkoittaa sitä että kevätkaudella kilpaillaan kaksi maailmancupin osakilpailua ja syyskaudella kaksi.

Tulevana viikonloppuna joukkuevoimistelun huippujoukkueet kohtaavat toista kertaa tällä kaudella ulkomaiset kilpakumppaninsa. Italian maailmancup on samalla myös viimeinen kansainvälinen kilpailu ennen toukokuussa kisattavia Helsingin MM-kilpailuja.

Olarin Voimistelijoiden naisten edustusjoukkue OVO Team on kovassa kunnossa. Joukkue on tehnyt pieniä parannuksia ohjelmaansa edellisestä kilpailusta, joita on tarkoitus testata nyt Padovan kipailuareenoilla.

– OVO Teamin kanssa olemme suunnanneet vahvasti jo katseet kohti kauden pääkisaa eli MM-kisoja. Meillä on tavoitteena olla maailman paras joukkue toukokuussa, ja tämän viikonlopun Italian kisa on yksi askelmerkki kohti tätä päätavoitetta, päävalmentaja Anneli Laine-Näätänänen kertoo päättäväisenä.

Kilpailu kärjessä on kovaa, ja pitkästä aikaa myös erittäin tasaista. Maailman parhaaksi mielivät myös muut.

Tampereen Voimistelijoiden Minetit sijoittui maailmancupin avauksessa kolmanneksi ja pyrkii varmasti Padovassa kirkastamaan mitalisajaansa. Tarton maailmancupissa kaksoisvoiton itänaapuriin voimistelleet venäläisjoukkueet Madonna ja Expressia tuskin luopuvat myöskään kärkisijoistaan helpolla.

Mielenkiintoisena lisänä viikonlopun kilpailuissa nähdään myös ensi kertaa tällä kaudella Japanin joukkue, joka on kirinyt vuosittain lähemmäksi lajin kärkeä. Jos aikaisempien vuosien suunta jatkuu, voi Japani kavuta mukaan kärkikamppailuihin.

OVO Teamin ja Minettien lisäksi maailmancupin toisessa osakilpailussa Suomea edustavat Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa sekä Pakilan Voimistelijoiden Gloria.

OVO Junior Team kilpailee Junioreiden Challenge Cupissa

Myös junioreiden sarjassa kilpaileva OVO Junior Team keskittyy jo ensisijaisesti toukokuun MM-kilpailuihin. Italiassa joukkueen tavoitteena on parantaa yhtäaikaista ja täsmällistä voimistelua joukkueena.

– Edellisissä kisoissa Junior Teamin kokoonpanossa oli seitsemän tyttöä. Nyt olemme vaihtaneet paikat kahdeksalle voimistelijalle, joka tuo lisää näyttävyyttä ja vahvuutta ohjelmaan, Anneli kertoo.

Junioreiden Challenge Cupissa kilpailevat myös Tampereen Voimistelijoiden, SC Vantaan ja Tapanilan Erän yhteisjoukkue Minetit Elite, Pakilan Voimistelijoiden Gloria Junior sekä Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa Junior.

Joukkuevoimistelu, voimistelu, OVO, Olarin Voimistelijat, kuva_Sami Ilvonen

OVO Junior Team

Team Esport ja Junior Team Esport kilpailevat kansainvälisessä Mediterranean Open -kilpailussa

World Cupin ja Challenge Cupin yhteydessä järjestetään joukkuevoimistelun kansainvälinen Mediterranean Countries Open -kilpailu, jossa kilpailevat OVOn Esport-joukkueet sekä naisten että junioreiden sarjassa.

Naisen sarjan OVO Team Esport pyrkii näyttämään kansainväliselle tuomaristolle omaa parasta osaamistaan. Joukkueen tavoitteena on tehdä täsmällinen suoritus.

– Painotamme tässä kisassa erityisesti tasapaino-osien fiksaukseen, Anneli täsmentää.

Mediterranean Openin naisten sarjassa kilpailee Team Esportin lisäksi myös suomalaisjoukkue Sirius (Jyväskylän Naisvoimistelijat).

Ainoana suomalaisjoukkueena Mediterranean Openin junioreiden sarjassa kilpailevan OVO Junior Team Esportin tavoitteet Italiassa on kansainvälisen kilpailukokemuksen kartuttaminen. Suurin osa joukkueen voimistelijoista kilpailee Padovassa ensimmäistä kertaa ulkomaalaisia vastustajia vastaan.

Joukkuevoimistelu, voimistelu, OVO, Olarin Voimistelijat, kuva_Sami Ilvonen

OVO Team Esport

Kilpailuviikonloppu alkaa perjantaina 31.3. Mediterranean Openin lasten sarjojen kilpailuilla.

Maailmancupin, Challenge Cupin sekä Mediterranean Countries Openin alkukilpailut kilpaillaan lauantaina 1.4. ja finaalit sunnuntaina 2.4.

Alkukilpailussa OVO Team Junior Team suorittaan kisan numerolla 26. ja OVO Team heti perään numerolla 27.

OVO Junioe Team Esport käynnistää Mediterranean-kisan juniorisarjan, ja Team Esport suorittaa kisassa numerolla 10.

Mediterranean competition suoritusjärjestys alkukilpailu

Maailmancup ja Challenge Cup suoritusjärjestys alkukilpailu

Mediterranean lasten kilpailun finaalit kisataan lauantaina 1.4. klo 10 alkaen (Italian aikaan). Saman kilpailun junioreiden ja senioreiden sarjan alkukilpailu käydään klo 15 alkaen. Maailmancup ja Challenge Cup alkukilpailut alkavat klo 16.

Lisätietoa löytyy kilpailun Facebook-sivulta


Palaa otsikoihin

30.3.2017