Skip to content

Maajoukkueuutisia: Neljä ovolaista tähdittävät rytmisen voimistelun maajoukkueen rivejä

Suomen maajoukkueen Elisabeth Jamil (edessä) ja Emilia Kärkkäinen (keskellä). Kuva: Indrek Kask

Joukkueessa jatkavat Jamil ja Kärkkäinen

Maajoukkueen (joukkue) kokoonpanossa jatkavat OVOn Elisabeth Jamil ja Emilia Kärkkäinen. Jamil on voimistellut maajoukkueessa vuoden 2023 syksystä lähtien, ja sitä ennen yksilömaajoukkueessa. Kärkkäinen on ollut osana maajoukkuetta vuodesta 2024 lähtien.

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on nimennyt naisten maajoukkueeseen nykyisten urheilijoiden Elisabeth Jamil (OVO), Emilia Kärkkäinen (OVO), Nea Kapiainen (SC Olymp), Anni Olkkonen (Elise), Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa) lisäksi Miisa Kurvin (ImVo).

Yksilömaajoukkueeseen kaksi uutta edustajaa

Lia Kallio (vas) ja Emmi Piiroinen. Kuva: Sami Ilvonen

Rytmisen voimistelun yksilömaajoukkueeseen on nimetty OVOn Lia Kallio ja Emmi Piiroinen. Emmi on ollut yksilömaajoukkueessa vuodesta 2022 lähtien. Lia liittyy ensimmäistä kertaa yksilömaajoukkueen riveihin, mutta on edustanut Suomea aiemminkin arvokilpailuissa sekä yksilönä että vuonna 2023 osana maajoukkuetta (joukkue).

– Olen ylpeä ja iloinen ilmoittaessani, että minut on vihdoin valittu Suomen maajoukkueeseen. Tämä on ollut unelmani pienestä pitäen, kertoo Lia Kallio Instagram-julkaisussaan.

Ovolaiskaksikon lisäksi yksilömaajoukkueeseen on nimetty toinen maajoukkueen ensikertalainen, Tampereen Sisun Anastasia Rogozhina. Lajin kehittämisryhmä (LAR) jakoi maajoukkuepaikat tämän vuoden SM-kilpailujen tulosten mukaan, joissa neliottelun mitalikolmikko olivat juurikin Piiroinen, Kallio ja Rogozhina.

6.7.2024