Skip to content

Mitaleja ja menestystä Vantaa Cupista

2.4.2017 20.00

Mitaleja ja menestystä Vantaa Cupista

Viikonloppuna järjestetyssä Vantaa Cupissa nähtiin ovolaisilta upeita suorituksia. Launtain kilpailussa OVO Kilpa Junior sijoittui hopealle 14-16 -vuotiaiden kilpasarjassa ja Kipa-Atomit voittivat pronssia 12-14 -vuotiaiden sarjassa. Sunnuntaina nuoremmat ikäluokat valtasivat areenan. Kotiin tuotiin hyviä kategorioita sekä Team Protonien kunniamaininta 8-10 -vuotiaiden sarjasta.

Vantaan Voimisteluseura järjesti huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna Vantaa Cupin Vantaan Energia Arenalla. Olarin Voimistelijoista kilpailuun osallistui huimat yksitoista joukkuetta.

ovo, olarin voimistelijat, joukkuevoimistelu

Lauantaina Vantaa Cupissa kilpailtiin sekä joukkuevoimistelun kilpasarjoissa että SM-sarjoissa. OVOsta kilpailuun osallistui kilpasarjojen joukkueista OVO Kilpa Junior, Kilpa-IndiumitKilpa-AtomitAtomit K sekä Kilpa-Esport.

OVO Kilpa Junior voimisteli toiselle sijalle 14-16 -vuotiaiden kilpasarjassa pisteillä 16.300. Valmentaja Tiina Akkanen oli tyytyväinen joukkueensa hopeasijaan. 

– Junnujen suoritus oli paljon vahvempi ja itsevarmempi kuin Lovent Cupissa. Suorituksessa tuli muutama eriaikaisuus alkupuolikkaassa ja pientä virhettä osissa. Ilmaisu ja fiilis säilyi hyvin kokoohjelman läpi. Ensi viikonlopun kisoihin teemme muutaman pienen muutoksen ja keskitymme voimankäyttöön.

ovo, olarin voimistelijat, joukkuevoimistelu

OVO Kilpa-Indiumit sijoittuivat samaisessa sarjassa seitsemänneksi pisteillä 14.067. 

– Indit onnistuivat parantamaan hienosti viime kisasta niin suorituksessa kuin tuloksessakin! Suoritus oli paikoitellen vähän eriaikainen sekä epäsiisti, mutta eläytyminen sekä osat, joita olemme painottaneet viime kisan jälkeen, olivat nyt tarkemmat. Hyvinkää Cupiin tarkennamme vielä kuviota sekä vartaloita, summasi valmentaja Tiina Akkanen.

Sarjan voitti HJM-tiimin Freyat Kilpa jr ja pronssille voimisteli SC Vantaan Kinesis jr. 

Kilpa-Atomit sijoittuivat hienosti kolmanneksi 12-14 -vuotiaiden kilpasarjassa keräten pisteitä 16.600. 

– Hieno kauden avaus ja sarjanousu tytöiltä. Suoritukseen jäi vielä epätarkkuuksia, mutta tytöt voimistelivat iloisesti ja energisesti. Aluksi luulimme olevamme neljäntenä ja tytöt olivat jo ehtineet lähteä kotiin. Pisteitä kuitenkin korjattiin ja sijoitummekin aivan upeasti pronssille!  Onneksi suurin osa tytöistä kerkesi vielä takaisin palkintojenjakoon. Nyt hyvällä tsempillä seuraavan viikon kisoihin, kommentoi joukkueen valmentaja Jenni Merra Vantaa Cupin jännittäviä tunnelmia. 

Atomit K sijoittui samaisessa sarjassa kategoriaan 6. 

– Ensimmäiseksi kisaksi suoritus oli ihan hyvä. Kilpailut olivat joukkueen monelle tytölle ensimmäiset, joten siihen nähden voimme olla tyytyväisiä. Suoritukseen mahtui kuitenkin harmittava musiikkivähennys sekä jonkin verran virheitä, joita lähdemme korjaamaan seuraavia kisoja varten. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi valmentaja Linnea Koskenmies.

Sarjan voitti HJM-tiimin Freyat Aspire, PNV:n Astra Fenixin tyytyessä hopeaan.

16-20 -vuotiaiden sarjassa Kilpa-Esport voimisteli viidennelle sijalle pisteillä 15.783. Sarjan voitti JNV:n Viola, Kotkan Kirin Kiri Kilpa Teamin ottaessa hopeaa. SC Vantaan Kinesis-joukkue voimisteli tiensä pronssille. 

– Kilpa-Esportilta hyvä sarjanousu 16-20 -vuotiaiden sarjaan. Suoritus oli tämänhetkistä harkkatasoa, ja siihen voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä. Tytöt esittivät ohjelman hyvällä fiiliksellä jännityksestä ja hiljaisesta musiikista huolimatta. Tekniset pisteet jäivät kovin alas, joten niitä lähdetään nyt parantamaan, jotta ensi viikonlopun Attitude Cupissa saataisiin tekninen osa-alue korkeammaksi. Kauden aloituskisaan kokonaisuutena voidaan olla tyytyväisiä, summasi valmentaja Siiri Länsmans joukkueen suoritusta kauden ensimmäisistä kisoista.

Team Protonit korkeimpaan kategoriaan 8-10-vuotiaiden sarjassa

Sunnuntaina Vantaa Cupissa kilpailtiin 8-10  ja 10-12 -vuotiaiden sarjoissa sekä 12-14 ja 14-16 -vuotiaiden SM-sarjoissa.

Atomit 04 kilpaili 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa, ja sijoittui sijalle kymmenen pisteillä 12.934. 

– Atomit 04 kilpailivat ensimmäistä kertaa pirteällä ohjelmallaan 12-14 -vuotiaiden SM-sarjassa. Suoritus oli harkkatasoinen suoritus, mutta pisteisiin emme olleet tyytyväisiä. Ohjelma on haastava ja nopeatempoinen, joka vie tyttöjen nopeutta, ketteryyttä ja lajitaitoja eteenpäin, mutta se on myös tuonut lisähaasteita saada ohjelma siistiksi ja yhtäaikaiseksi. Ensi viikolla tehdään ohjelmaan hieman muutoksia ja harjoitellaan lisää osia ja vartaloita, jotta saadaan pisteitä nostettua. Vantaalla oli kuitenkin mukava kisapäivä ja innolla odotamme jo seuraavia kisoja Tanskan Grevessä, kommentoi valmentaja Katri Pöllänen kilpailun jälkeen. 

Ionit-ikäluokasta sunnuntain kilpailuun osallistui Ionit 07Ionit K ja Ionit N. Ionit 07 voimisteli kategoriaan 3.

– Kisapäivä lähti käyntiin varhain aamulla meikkauksen parissa. Tytöt näyttivät jo lämpän aikana miten kisapäivänä tehdään ja miten siihen valmistaudutaan. Jännitys näkyi alkuohjelmassa eriaikaisuutena. Tytöt kuitenkin saivat kasattua pakan, ja loppuohjelma näytti ryhdikkäältä ja tekeminen rennolta. Kauden aloituskisassa tytöt saavuttivat kategoria 3. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista viikon päästä vietettävään leiriin Kisakalliossa. Hienoa tytöt, kommentoi valmentaja Anni Vakkila

Ionit K sijoittui kategoriaan kuusi ja Ionit N kategoriaan kahdeksan. 

– Ionit K ja N suoritukset oli tänään kisassa harkkatasoa. Parannusta näkyi viime kisasta, ja siihen voidaankin olla tyytyväisiä. Nyt N joukkueen kanssa jatketaan ahkeraa harjoittelua etenkin hyppyjen ja vartaloiden parissa, jotta kategoria seuraavaan kisaan nousisi. K:n kanssa keskitytään etenkin jalkatekniikkaan, jotta saadaan laatua paremmaksi ohjelman nopeisiin askelikkoihin ja hyppelyihin, kommentoi valnetaja Siiri Länsmans.

Team Protoneilla ja Protonit 08 -joukkueella kisa oli ensimmäinen 8-10 -vuotiaiden sarjassa. Molemmat joukkueet tekivät rohkeasti ja ilmeikkäästi hyvän harjoitustasoisen suorituksen.

– Joukkueet ovat tehneet paljon töitä hyvällä asenteella alkukauden ja se näkyi suorituksissa. Team Protonit sai 1 kategorian sekä palkittiin kunniamaininnalla, ja Protonit 08 2 kategorian. Hieno nousu 8-10 -vuotiaiden sarjaan ja tästä on hyvä jatkaa toukokuussa kisattavaan HJM-cupiin, jossa tavoitellaan entistäkin laadukkaampia suorituksia, summasi valmentaja Lotta Lehtonen joukkueidensa kilpailumenestystä.

TULOKSET  


Palaa otsikoihin

2.4.2017