Skip to content

Mitalinhohtoinen kisaviikonloppu Miss Valentinessa

2.3.2020

Mitalinhohtoinen kisaviikonloppu Miss Valentinessa

Kansainvälinen Miss Valentine-kilpailu käytiin 26.2-1.3 Viron Tarttossa. Olarin Voimistelijoita edusti kahdeksan rytmistä voimistelijaa ja kaksi joukkuevoimistelujoukkuetta. Espooseen tuotiin kilpailuista yhteensä 11 mitalia.

Rytmisessä voimistelussa upeita onnistumisia
FIG:n Grand Prix-kilpailussa Olarin Voimistelijoita ja Suomea edustanut Rebecca Gergalo kilpaili ensimmäistä kertaa kolmella täysin uudella ohjelmallaan. Vanneohjelmaa on myös päivitetty viime vuodesta ja vaikeutettu huomattavasti.
“Miss Valentine oli ensimmäiset kisani tällä kaudella. Kaikki ei vielä onnistunut virheittä. Tavoitteeni on, että pystyn huhtikuussa kilpailemaan stabiilisti ja suorittamaan tasaisesti. Joten nyt harjoitellaan ahkerasti kohti maailmancupin osakilpailuita”, Rebecca pohtii.

Rebecca Gergalo. Kuva: Indrek Kask
Tokion Olympialaisiin tähtäävä voimistelija onnistui parhaiten vanteella, josta hän keräsi korkeat pisteet 19,600. Pisteet riittivät 1. varasijaan vannefinaaliin. Pallolla hän sai myös hienot pisteet 19,200. Uudessa keilaohjelmassa tuli vielä pieniä virheitä, ja nauhaan tullut solmu alensi harmillisesti nauhaohjelman pisteitä. Sääntöjen mukaan solmun kanssa suoritettuja liikkeitä ei lasketa. Yhteispistein 69,200 Rebecca ylsi neliottelun 19. sijalle.
“Uskon, että ehjällä suorituksella Rebeccalla on mahdollisuus saada ohjelmistaan hyvin korkeat pisteet”, kertoo Rebeccan valmentaja Larisa Gryadunova.

Rebecca Gergalo. Kuva: Indrek Kask
Miss Valentine-kilpailussa nähtiin myös runsaasti ovolaisväriä. Vasta vuoden verran naisten sarjassa kilpaillut Aurora Arvelo harjoittelee Rebeccan tavoin Gryadunovan opeissa. Auroran kolmiottelun yhteispisteet 53,100 riittivät hienoon 8. sijaan, ja lunastivat hänelle paikan lauantain finaalissa.
Finaalipäivänä nauhasuorituksellaan Aurora keräsi upeat pisteet 20,050, jotka toivat hänelle hopeamitalin kovassa kisassa.

Aurora Arvelo. Kuva: Kate Ianiuk
Vuonna 2006 syntyneiden sarjassa Aurora Pohjanvirta keräsi kilpailun aikana huimat kolme kultamitalia ja yhden pronssimitalin. Hän ylsi alkukilpailun kolmiottelussa kirkkaasti kultasijalle, josta hän piti tiukasti kiinni finaalipäivän narusuorituksella. Kilpailun korkeimmat pisteensä 18,550 hän keräsi keilaohjelmallaan, yli puolen pisteen turvin.
Auroraa valmentaa myös Larisa Gryadunova, joka hehkuttaa Auroran osalta erinomaisesti sujunutta kilpailua.

Aurora Pohjanvirta
Larisan ryhmän neljäs voimistelija kilpailuissa, Lia Kallio, kilpaili vuonna 2007 syntyneiden sarjassa. Alkukilpailussa hän saavutti keiloilla pronssia, sekä kolmiottelun 4. sijan yhteispistein 47,400. Narufinaalissa hän voimisteli hienosti pronssille pistein 14,300.

Lia Kallio (vas) ja Larisa Gryadunova
Vuonna 2008 syntyneiden sarjassa nähtiin Anneli Laine-Näätäsen ryhmässä voimisteleva Julia Paasikivi. Hän kilpaili kaksiottelussa, ja ylsi vanneohjelmallaan pistein 13,950 hienosti 4. sijalle. Myös Annelin ryhmässä voimisteleva Anastasia Kunavina kilpaili vuonna 2010 syntyneiden sarjassa. Hän voimisteli kaksiottelussa 18. sijalle yhteispistein 17,150.
“Julian tekeminen oli iloista ja siistiä. Vielä vaikeutetuissa ohjelmissa tuli pieniä virheitä, mikä rokotti pisteitä. Anastasia teki vahvasti ja rohkeasti. Vanteessa yksi välineen tiputus, ja vapaassa muutama osa jäi saamatta”, summaa Anneli.
“Oppia tuli paljon molemmille voimistelijoille, ja upeasti järjestetyissä kisoissa on aina hienoa päästä esiintymään”, hän jatkaa.

Julia Paasikivi (vas) ja Anastasia Kunavina
Vuonna 2009 syntyneiden sarjassa kilpaili Alfoissa voimisteleva Isabel Järvinen. Hän ylsi kaksiottelussa 13. sijalle yhteispistein 24,200, ja saavutti narulla upeasti kultaa. Kilpailun nuorin ovolainen, Olivia Fedoroff, ylsi vuonna 2011 syntyneiden kaksiottelussa 13. sijalle yhteispistein 18,950. Narulla hän saavutti hienosti pronssia pistein 8,150. Molemmat voimistelijat harjoittelevat Alfat-ryhmässä Svetlana Evchinan opeissa.
“Kaikki ei vielä onnistunut ohjelmissa, mutta tämä olikin vasta kauden ensimmäinen kisa. Näin iso kilpailu on tytöille hieno mahdollisuus saada lisää kokemusta ja oppia muilta voimistelijoilta. Jatkamme hyvällä motivaatiolla ohjelmien työstämistä seuraavia kilpailua varten”, kertoo valmentaja Svetlana.

Isabel Järvinen (vas) ja Olivia Fedoroff

Joukkuevoimistelussa vahva aloitus kisakaudelle

Joukkuevoimistelun naisten sarjassa OVO Team Esport palasi suomeen pronssimitalit kaulassa. Joukkue esitti uuden Jokeri-teemaisen ohjelmansa, ja korotti selvästi pisteitään helmikuun alun valintakilpailusta.
“Voimme olla tyytyväisiä kisaan ja suorituksiimme, pienistä virheistä huolimatta. Ohjelma oli mennyt selvästi eteenpäin kauden ensimmäisestä kisasta, ja oli kiva päästä näyttämään tämä kehitys kisamatolla. Tavoitteenamme on saada seuraavaan kisaan ohjelman yhtäaikaisuutta ja tarkkuutta eteenpäin”, kertoo joukkueen kapteeni Roosa Kopra.

OVO Team Esport
10-12-vuotiaiden sarjassa Protonit 08 avasi kisakautensa Tarttossa ja ylsi kovassa kilpailussa 4. sijalle. Pronssisija jäi tällä kertaa alle pisteen päähän. Joukkueen uusi shamaani-teemainen ohjelma vaatii selvästi erinlaista liikekieltä ja ilmaisua kuin aiemmin, mutta fiilis matolla oli kohdillaan, kertoo valmentaja Jasmin Rasinkangas.
“Tytöt tekivät molempina päivinä tämän hetken harkkatasoon nähden hyvät suoritukset, ja olemme tyytyväisiä kauden avauskisaan. Tytöt nauttivat kisamatolla olemisesta täysin rinnoin”, hän summaa.

Protonit 08
Indrek Kaskin kuvat Instagramissa: Klikkaa tästä
Kate Ianiukin kuvat Facebookissa: Klikkaa tästä
Tarkemmat tulokset: Klikkaa tästä


Palaa otsikoihin

2.3.2020