Skip to content

Nuorten olympiavalmentaja Larisa Gryadunovan osaamista jatkossa myös OVOn käyttöön

31.3.2017 16.45

Nuorten olympiavalmentaja Larisa Gryadunovan osaamista jatkossa myös OVOn käyttöön

Suomen Olympiakomitea on myöntänyt Rion olympialaisissa Suomea rytmisessä voimistelussa edustaneen Ekaterina ”Katja” Volkovan valmentajalle, Larisa Gryadunovalle nuorten olympiavalmentajastatuksen (NOV) ja palkkatuen vuoden 2020 loppuun asti. Suomessa 18 vuotta työskennelleen, ukrainalaissyntyisen Gryadunovan päätoimisena työnantajana jatkaa Kisakallion Urheiluopisto. Palkkausta tukevat vuoden 2017 alusta myös Voimisteluliitto, Kaarina Karin säätiö ja Olarin Voimistelijat. Jatkossa Larisa Gryadunovan osaamisesta pääsevät hyötymään siis myös Olarin Voimistelijoiden urheilijat ja valmentajat.

OVO, rytminen voimistelu, olarin voimistelijat, voimistelu

Rebecca Gergalo

Rebecca GergaloRytmisen voimistelun nuorten olympiavalmentajana toimivan Gryadunovan valmennuksessa harjoittelee tällä hetkellä kuusi rytmisen voimistelun yksilöurheilijaa. Urheilijoista Rebecca Gergalo (2000), Aurora Arvelo (2003), Elina Jyrkönen (2003), Aurora Pohjanvirta (2006) ja Lili Arvelo (2006) ovat nykyään myös Olarin Voimistelijoiden jäseniä edustaen vielä käynnissä  olevan kilpailukauden Voimistelu- ja urheiluseura Eliseä.

– Olen oikein tyytyväinen, että pääsemme nyt harjoittelemaan pääkaupunkiseudun parhaissa voimisteluolosuhteissa. OVO Training Centerissä on hieno tila, jossa kaksi kanveesia ja iso balettisali. Hyvät olosuhteet antavat mahdollisuuden harjoitella paljon ilman suurta loukkaantumisriskiä. Joustava kanveesi säästää erityisesti voimistelijoiden jalkoja, Gryadunova kommentoi.

– OVO Training Centerissä on hyvä ilmapiiri. Samassa tilassa harjoittelee muun muassa myös joukkuevoimistelun huippujoukkue Olarin Voimistelijoiden OVO Team. Voimme tehdä yhteistyötä myös lajien välillä, josta hyötyvät kaikki, Gryadunova jatkaa.

– Larisa on ehdottomasti Suomen voimistelun ykkösvalmentajia ja on erittäin hienoa, että saamme Larisan osaamista myös OVOon. Lisäksi uudet lahjakkaat voimistelijat vahvistavat seuramme rytmisten voimistelun osaamista, toteaa seuran puheenjohtaja Johanna Lehto.

Gryadunovan valmennettavista naisten sarjassa kilpaileva Rebecca Gergalo on yksi Suomen rytmisen voimistelun tulevaisuuden lupauksista. Ennen tämän kauden päätavoitettaan EM-kilpailuja Budapestissä 16.-22.5., Gergalo kilpailee kolmessa World Cup -osakilpailussa Italiassa, Uzbekistanissa ja Azerbaidzanissa. 17-vuotiaan Gergalon pitkän tähtäimen suunnitelmissa siintävät Tokion olympialaiset vuonna 2020.

Espoolaisseura Olarin Voimistelijat on ollut ensimmäisten voimisteluseurojen joukossa panostamassa

Aurora Arvelo

Aurora Arveloolosuhteisiin. OVOn harjoitustilassa otettiin viime syksynä käyttöön pääkaupunkiseudun ensimmäiset voimistelukanveesit eli joustoalustat. Olosuhteiden kehitystyöhön ovat osallistuneet Voimisteluliitto ja Kisakallion olosuhdejohtaja Marko Ruti. Espoossa Tapiolan urheilupuistossa, Esport Centerin tiloissa sijaitseva OVO Training Center tarjoaa huippuolosuhteet, jotka sopivat sekä rytmisen voimistelun että joukkuevoimistelun harjoitteluun.

Palaa otsikoihin

31.3.2017