Skip to content

OVO Stara ilahdutti Espoossa yli 400 voimistelijan voimin

OVO Staran tunnelmia. Kuva: Sami Ilvonen

Kevään OVO Stara käytiin sunnuntaina 7.4. Opinmäessä. Tapahtumassa nähtiin yli 400 voimistelijaa kahdeksasta eri seurasta, ja heidän esityksiään ihastelemassa kävivät noin 900 katsojaa päivän aikana.

Ovolaisväriä matolle toivat OVOn joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun ja tanssillisen voimistelun harrasteryhmät, joukkuevoimistelun kilpajoukkueet sekä rytmisen voimistelun kilparyhmien yksilöt. Starassa esiintyminen on etenkin harrasteryhmien voimistelijoille tärkeä kauden tapahtuma, ja monen mielestä kauden kohokohta.

– Stara-tapahtuma tuo lisää sisältöä lasten harrastamiseen ja tietynlaista tavoitteellisuutta harjoitteluun, kun tullaan esiintymään kilpailunomaiseen tapahtumaan. Stara on matalan kynnyksen tapahtuma, joka on avoin kaikille. Siellä ei siis ole paineita menestymisestä, vaan kaikki saavat onnistua tai epäonnistua, ja kaikki saavat mitalit, kertoo OVOn harrastepäällikkö Anna Saarela.

– Lapsille tapahtuma on parhaimmillaan iloinen ja ikimuistoinen kokemus, kun he kokevat onnistumisia ja pääsevät esiintymään täydelle katsomolle. Stara on myös opettavainen, on loistavaa lapsen kehittymiselle, että laittaa itsensä likoon ja uskaltaa tulla matolle esiintymään, hän jatkaa.

– Toisaalta Stara tuo myös paljon sisältöä ohjaajien työskentelyyn, kun on seuran näytöksen lisäksi toinen tapahtuma, jota kohti harjoitellaan. He ovat silminnähden ylpeitä, kun saavat tuoda ryhmänsä näyttämään, mitä tunneilla ollaan harjoiteltu.

Stara-tapahtuman tavoitteena on luoda lapsilähtöinen, positiivinen ja turvallinen tapahtuma jokaiselle voimistelijalle. Tämän kevään OVO Staran teemana oli yksisarvinen, joka näkyi esimerkiksi esiintymisalueen koristeluissa ja esitysten välissä soivissa musiikeissa.

– Starassa on hienoa, että saa olla leikinomaista. Vaikka meillä on hienot puitteet tapahtumalle, kuten kilpailun tasoinen halli ja matto, niin yksisarviset vilahtelevat ja ilmapiiri ei ole niin vakava. Jokainen saa nauttia voimistelusta ja tehdä parhaansa, kertoo Anna.

Seuraava OVO Stara järjestetään syksyllä avaruusteemalla.

12.4.2024