Skip to content

OVO Team ja OVO Junior Team edustamaan Suomea joukkuevoimistelun MM-kisoihin

16.10.2022

OVO Team ja OVO Junior Team edustamaan Suomea joukkuevoimistelun MM-kisoihin

OVOn naisten ja nuorten edustusjoukkueet nappasivat kummatkin maajoukkuepaikan 15.10. järjestetyssä 2. MM-karsinnassa. Joukkueet lähtevät edustamaan Suomea joukkuevoimistelun MM-kisoihin marraskuussa.

OVO Junior Team. Kuva: Sami Ilvonen

Olarin Voimistelijat emännöi joukkuevoimistelun naisten ja nuorten 2. MM-karsinnat Tapiolan Liikuntahallilla viime lauantaina. Kilpailussa ihasteltiin 20 joukkueen taiturointia yhteensä noin 300 katsojan voimin, ja livelähetyksen äärellä kilpailua seurasi satapäinen katsojajoukko lisää.

MM-kilpailuiden sekä niiden yhteydessä järjestettäviin IFAGG Trophyyn ja Steiermark Cupin edustajat valittiin kahden karsintakisan pisteiden perusteella, joista ensimmäinen käytiin 1.10. Turussa. Lauantain toisen karsinnan pisteet laskettiin yhteen ensimmäisen karsinnan pisteiden kanssa 1,5 kertoimella. MM-kilpailuihin lähtee kummastakin sarjasta sijoilla 1-3. olevat joukkueet sekä Steiermark Cupiin sijoilla 4-7. olevat joukkueet.

OVO Team sykähdyttää tunteellisella tarinalla

OVO Team. Kuva: Sami Ilvonen

OVOn naisten edustusjoukkue OVO Team sijoittui molemmissa karsintakilpailuissa kolmanneksi, ja oli pisteissä tiukasti kiinni kärjessä.

Joukkueen uusi enkeli-teemainen ohjelma on koskettava tarina täynnä upeaa taidokkuutta, tunnetta ja dynaamista liikekieltä. Ohjelma on täysi vastakohta viime kauden vauhdikkaalle ja voimakkaalle koreografialle, ja tuo esiin uuden puolen joukkueesta.
Naisten sarjassa Suomea lähtee edustamaan Itävallan MM-kisoihin myös Gloria (PNV, Elise, Atti) sekä Minetit (SC Vantaa, TaSi). Sarjassa 4. ja 5. sijoille yltäneet Sanix Valens (LaTy) ja Sirius (JNV) edustavat Suomea Steiermark Cupissa.
Naisten karsintakisojen tulokset:
1. Gloria – 25p
2. Minetit – 22,5p
3. OVO Team – 20p
4. Sanix Valens – 17,5p
5. Sirius – 15p

OVO Junior Team Jacksonin muuveilla voittoon

OVO Junior Team. Kuva: Sami Ilvonen

OVOn nuorten edustusjoukkue OVO Junior Team saavutti molemmissa karsinnoissa kirkkaasti 1. sijan, ja lähtee Suomen kärkijoukkueena edustamaan maataan MM-kisoihin.

Joukkueen menevä ja elämyksellinen Michael Jackson -teemainen ohjelma hurmasi yleisön ja keräsi valtavat suosionosoitukset kisahallissa. Koreografia on sekoitus huikeaa taitoa, päätähuimaavia nostoja, tunnelman vaihdoksia ja säteilevää ilmaisua.
Nuorten sarjassa Suomen edustajiksi MM-kisoihin valikoitui OVO Junior Teamin lisäksi Minetit Junior (TaSi) ja Sanix Valens Junior (LaTy). Steiermark Cupiin lähtee Junior Team (TapVo, VVS), Gloria Jr (Atti, Elise, PNV), Elite (SC Vantaa) sekä Team Freyat (Hyvoli, JÄV).
Nuorten karsintakisojen tulokset:
1. OVO Junior Team – 25p
2. Minetit Junior – 22,5p
3. Sanix Valens Junior – 20p
4. Junior Team – 17,5p
5. Gloria Jr – 16p
6. Elite – 12,5p
7. Team Freyat – 10p
8. SV Sestra Junior – 7,5p
9. Elixiria Jr – 5p
10. Team Prada – 3,5p

OVO Short Junior säteili kauden avauskilpailussa

OVO Short Junior. Kuva: Sami Ilvonen

Junioreiden lyhytohjelmasarjassa kilpaileva OVO Short Junior vei sarjansa voiton yli puolen pisteen turvin.

Joukkue kilpailee toista kautta Flamenco-tyylisellä ohjelmallaan, joka on tuonut menestystä niin kansallisesti kuin kansainvälisestä. OVO Short Junior kilpailee myös 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa OVO Kilpa Junior -nimellä.
Myös tässä sarjassa jaettiin kolme edustuspaikkaa MM-kisojen yhteydessä käytävään IFAGG Trophy -kilpailuun. OVO Short Junior päätyi kuitenkin kieltäytymään edustuspaikasta, sillä samaan aikaan kotimaassa käydään kilpasarjojen mestaruuskilpailut, joihin OVO Kilpa Junior lähtee puolustamaan mestaruustitteliään.
Junioreiden lyhytohjelman tulokset:
1. OVO Short Junior – 16,750
2. Minetit United – 16,150
3. Axoria – 14,800

Kaikki 2. MM-karsinnan tulokset löytyvät täältä.

MM-kilpailut 25.-27.11.2022

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruudet 2022 ratkeavat marraskuussa Itävallan Grazissa. MM-kilpailuiden yhteydessä käydään myös kansainväliset IFAGG Trophy sekä Steiermark Cup, joissa kilpaillaan naisten ja nuorten sarjojen lisäksi lyhytohjelmissa ja lasten sarjoissa. Kuusi OVOn joukkuetta edustaa Suomea.
OVOn joukkueet Itävallassa:

  • OVO Team, MM-kilpailut (naiset)
  • OVO Junior Team, MM-kilpailut (nuoret)
  • OVO Pre Junior, Steiermark Cup (12-14v)
  • Team Neutronit, Steiermark Cup (10-12v)
  • Neutronit 10, Steiermark Cup (10-12v)
  • Team Elektronit, Steiermark Cup (8-10v)


Palaa otsikoihin

16.10.2022