Skip to content

OVO Team kauteen 2018 uudella kokoonpanolla

4.1.2018 20.15

OVO Team kauteen 2018 uudella kokoonpanolla

Olarin Voimistelijoiden joukkuevoimistelun edustusjoukkue OVO Team lähtee uuteen kauteen 2018 täysin uusiutuneella kokoonpanolla. Kautensa maailmancupin päätösosakilpailun voittoon päättäneen ja kesällä MM-pronssia voimistelleen kokoonpanon tilalla nähdään alkavalla kaudella nuori joukkue, jonka voimistelijoista osa oli mukana syksyllä nuorten Euroopan mestaruuden voittaneessa OVO Junior Team -joukkueessa.

OVO Teamin uuteen kokoonpanoon on valittu OVO Junior Teamista ja haastajajoukkue OVO Team Esportista Siri Höylä, Aurora Kapanen, Emma Koivunen, Alli Laaksonen, Karoliina Suokko, Malla Vartiainen ja Olivia Yli-Juuti, rytmisen voimistelun yksilö Johanna Pulkkinen sekä Elisen Team Piruet -joukkueesta siirtynyt Karla Kuuskoski. Joukkuetta täydennetään vielä mahdollisesti yhdellä tai kahdella voimistelijalla.

– Useimmille voimistelijoille viime kesäkuun MM-kotikisat oli iso kohokohta ja siellä tullut aikuisten MM-mitali yksi uran tavoitteista. Siksi isoja muutoksia oli odotettavissa. Valmentajana tietysti haikea olo aina kun pitkään valmennuksessa olleet urheilijat lopettavat. Samaan aikaan uusi haaste motivoi minua valmentajana paljon. On mahtavaa luoda uutta uudella porukalla. Kun lähtee puhtaalta pöydältä, kaikki on plussaa ja taivas on rajana, OVOn päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen sanoo.

OVO Junior Teamin riveissä nuorten EM-kultaa ja MM-hopeaa viime vuonna juhlinut Aurora Kapanen ilahtui kuultuaan valinnasta edustusjoukkueeseen.

– Siitä lähtien kun aloitin voimistelun kilpailumielessä Olarin Voimistelijoissa, olen haaveillut pääsystä OVO Teamiin. Olen ihaillut OVO Teamin voimistelijoita pikkutytöstä lähtien ja nyt olenkin jo itse siinä joukkueessa. Kova työ on kannattanut. Odotan innolla tulevaa vuotta, jotta pääsemme uuden kokoonpanon kanssa näyttämään osaamistamme yleisölle. Minusta tuntuu, että tulevasta vuodesta tulee todella hyvä, sillä meillä on taitava joukkue, Kapanen pohtii.

Kapteenin kahdeksan MM-kilpailun ura päätökseen

OVO Teamin uusiutuessa päätökseen tulee myös 17 vuotta OVOssa voimistelleen Jenna Alavahtolan kilpaura. Joukkueen pitkäaikaisen kapteenin ei ole vaikea luetella, mitä vuodet ovat tuoneet mukanaan.

– Voimistelu on antanut upeita unohtumattomia muistoja, matkoja, kokemuksia ja elämyksiä, joita ei voi muualta saada. Se on antanut tärkeitä ystäviä ja läheisen suhteen valmentajaan ja opettanut tiimityöskentelyn tärkeyttä. Saavutin suurimman unelmani, ja tavoitteellinen treenaaminen opetti, että kova työ palkitaan ja että unelmien eteen pitää tehdä töitä, Alavahtola miettii.

Vuosiin mahtui kahdeksat aikuisten MM-kilpailut ja niistä mitalivärisuora, MM-kulta (2010), MM-hopea (2013) ja MM-pronssi (2017).

– Pitkä ura kasvatti minua urheilijana ja ihmisenä, voimistelusta tuli elämäntapa ja sen ansiosta myös tuleva ammatti. Uskon, että voimistelusta on myös apua työelämässä, koska se on kehittänyt yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja, ajanhallintaa, paineen- ja pettymystensietokykyä, tavoitteellisuutta, periksi antamattomuutta ja kunnianhimoa, keväällä ammattivalmentajaksi valmistuva Alavahtola kertoo.

Olarin Voimistelijat on monen muun voimisteluseuran tapaan panostanut viime vuosina paljon harjoitusolosuhteisiinsa. Seura on hankkinut harjoitustilat, joissa on kaksi voimistelukanveesia ja hyvät oheisharjoitustilat. Monen lopetuspäätöksen pohjalla on kuitenkin myös arjen realiteetit.

– Viime kauden OVO Teamin voimistelijoilla olisi ollut vielä kaikki mahdollisuudet jatkaa uraansa useita vuosi Jennan (Alavahtola) tapaan. Kuitenkin niin kauan, kun emme pysty tässä lajissa mahdollistamaan aikuisille voimistelijoille elantoa lajin parista, on hyväksyttävä, että moni haluaa jo varhain panostaa uraansa urheilun ulkopuolella. Meidän tulee tehdä töitä sen eteen, että uran jatko ei olisi pelkästään talouden sanelema valinta. Harjoittelu huipulla tässäkin lajissa on käytännössä täysin ammattimaista, Laine-Näätänen sanoo.

Haikeista tunnelmista huolimatta, valmentaja on kiitollinen uransa päättäneille voimistelijoille.

– Jokainen urheilija teki upeaa työtä ja olen ylpeä sekä onnekas, kun sain olla mukana heidän arjessaan. Olen onnellinen siitä, että onnistuimme valmennustiimin kanssa auttamaan urheilijoita saavuttamaan unelmiaan. Onneksi moni jää mukaan seuraan valmennustehtäviin ja näin jatkamme yhdessä kohti uusia erilaisia haasteita, Laine-Näätänen kiittelee.

Joukkuevoimistelun maailmancup käynnistyy 15.-18. maaliskuuta Vantaan Energia Areenalla järjestettävällä avausosakilpailulla. Joukkuevoimistelun SM-mitaleista voimistellaan 28.-29. huhtikuuta Turussa, EM-kilpailut ovat ohjelmassa 10.-13. toukokuuta Tallinnassa ja maailmanmestaruudesta voimistellaan 8.-10. kesäkuuta Sofiassa Bulgariassa.


Palaa otsikoihin

4.1.2018