Skip to content

Ovolaiset dominoivat rytmisen voimistelun naisten 1. EM-karsintaa

11.3.2023

Rytmisen voimistelun naisten Euroopanmestaruuskilpailut käydään toukokuussa Azerbaijanissa. Suomi lähettää kilpailuun max. 2 yksilövoimistelijaa. Voimistelijat valitaan kahden karsintakilpailun perusteella, joista toinen käydään 4.4. Helsingissä.

Elisabeth Jamil (vas), Emmi Piiroinen ja Lia Kallio

Ensimmäisen karsintakilpailun kirkkaimman mitalin vei naisten sarjan ensikertalainen, OVO Talentin Emmi Piiroinen. Hallitseva nuorten Suomen mestari teki vahvan neliottelun, ja keräsi yhteispisteet 119,333. Parhaimmat pisteet tulivat vanteella, 31,117.

Hopeasijalle ylsi Suomea kansainvälisillä kentillä paljon edustanut Elisabeth Jamil. Elisabeth, joka myös voimistelee OVO Talentissa, sai neliottelusta yhteispisteet 114,834. Parhaiten sujui tällä kertaa keilat, joilla hän keräsi tämän välineen kilpailun toiseksi korkeimmat pisteet, 29,200.
Pronssia vei OVOn toinen sarjanousija ja niin ikään OVO Talentia edustava Lia Kallio. Hän saavutti yhteispisteet 114,516, jääden noin 0,3 pisteen päähän hopeasijasta. Pallo-ohjelma sujui tällä voimistelijalla parhaiten, josta hän keräsi pisteet 30,167.
Alfojen Jenny Närjä on myös kokenut naisten sarjan kilpailija, ja saavutti tänään neliottelun 10. sijan pistein 90,818. Hänen korkeimmat pisteet tulivat vanteella, 24,217.

SM-kisapaikat jaossa

EM-kisapaikkojen lisäksi tänään kilpailtiin paikoista naisten yksilöiden SM-kisoihin. Elisabeth Jamil ja Jenny Närjä olivat jo lunastaneet paikat kisoihin viime vuoden SM-tulosten perusteella. Tänään jaossa oli 9 paikkaa, joista kaksi menivät Emmi Piiroiselle ja Lia Kalliolle.