Skip to content

Ovolaiset etenevät rytmisen voimistelun EM-neliottelun toiseen puoliskoon 19. ja 24. sijoilta

18.5.2023

Ovolaiset etenevät rytmisen voimistelun EM-neliottelun toiseen puoliskoon 19. ja 24. sijoilta

Rytmisen voimistelun Euroopanmestaruuskilpailut käydään tällä viikolla Azerbaijanin Bakussa. Suomea edustavat naisten yksilösarjassa Emmi Piiroinen ja Elisabeth Jamil. Vanne- ja pallokierrosten jälkeen Emmi on ottelun 19. sijalla ja Elisabeth 24. sijalla.

Emmi Piiroinen. Kuva: Indrek Kask

Naisten sarjan EM-debyyttinsä teki tänään 15-vuotias Emmi Piiroinen, joka säteili kansainvälisen tuomariston ja yleisön edessä. Vanneohjelma sujui kuin kansainvälisten kisamattojen konkarilta, ja se palkittiin ilmiömäisin pistein 30,000. Pallo-ohjelma sisälsi pieniä kauneusvirheitä, mutta Emmi vältti kuitenkin isommat virheet ja saavutti pisteet 28,500. 

Kansainvälisillä areenoilla jo kokemusta kerryttänyt Elisabeth Jamil voimisteli itsevarmalla otteella itsensä neliottelun kärjen kupeeseen. 18-vuotiaan voimistelijan kokemus näkyi suorituksissa vakaana ja rauhallisena voimisteluna. Vanteella Lisa voimisteli pisteet 28,700 ja pallolla 27,400.
Perjantaina kilpaillaan neliottelun keila- ja nauhakierrokset, jonka jälkeen on selvillä neliottelufinaaliin ja välinefinaaleihin kivunneet voimistelijat. Neliottelufinaaliin pääsee alkukilpailun 24 parasta voimistelijaa ja välinefinaaleihin jokaisen välineen 8 parasta voimistelijaa, kuitenkin maksimissaan kaksi per maa. 


Palaa otsikoihin

18.5.2023