Skip to content

Ovolaisväriä nähdään perinteisessä Miss Valentine -kilpailussa

OVO Talentin, Alfojen ja Deltojen voimistelijoita Miss Valentinen harjoituksissa 28.2.2024

Miss Valentine avaa vuoden kansainvälisen kisakauden

Kansainvälinen kilpailukausi käynnistyy tällä viikolla Viron Tarttossa, jossa käydään perinteinen Miss Valentine -kilpailu. Kisamatolla nähdään 14 ovolaista rytmistä voimistelijaa sekä yksi joukkuevoimistelujoukkue.

Kovatasoisessa Tartu Grand Prix -kilpailussa Suomea edustaa yksilömaajoukkueeseen kuuluva Emmi Piiroinen. Hänen kilpailu-urakkansa alkaa perjantaina podium-harjoituksilla, lauantaina käydään neliottelu ja sunnuntaina välinefinaalit.

Miss Valentinen junioreiden FIG team-kilpailussa Suomea edustavat Alva Stenbäck ja Aino Törmänen. Voimistelijoiden keräämät pisteet lasketaan yhteen tiimikohtaisiin tuloksiin, lisäksi palkitaan neliottelun ja välinefinaalien yksilömitalistit. FIG senioreiden joukkuekilpailussa kilpailee Suomen maajoukkue, jossa voimistelevat OVOn Elisabeth Jamil ja Emilia Kärkkäinen. Kyseessä on joukkueen debyytti vuodenvaihteessa uudistuneella kokoonpanolla.

Ovolaisväriä matolle tuovat Miss Valentinen senioreiden avoimessa sarjassa kilpaileva Lia Kallio sekä junioreissa Anastasia Egorova ja Isabel Järvinen. Lasten sarjoissa nähdään Carolina Närjä (2011), Iryna Kara (2012), Sofija Jürgenson (2013), Elizabeth Martin (2013), Elizabeth Nudel (2013) ja Milana Jakimova (2014).

uusi joukkue ovo short ensiesiintymisen edessä

OVO Short 2024

Vuodenvaihteessa perustettu joukkuevoimistelun naisten lyhytohjelmasarjan joukkue OVO Short avaa Miss Valentinessa kisakautensa ja kilpailee ensimmäistä kertaa joukkueena.

Joukkue koostuu OVO Teamissä, OVO Junior Teamissä ja Team Protoneissa voimistelleista nuorista. Kaksi voimistelijaa ovat lisäksi tulleet Pakilan Voimistelijoiden Gloria-joukkueesta.

“Kausi on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Ohjelma saatiin nopeasti valmiiksi ja olemme viime viikot hioneet sitä ahkerasti salilla ja olemme päässeet hurjasti eteenpäin lyhyessä ajassa. Meillä on hyvä yhteishenki ja se näkyy treeneissä, kun kaikilla on hyvä fiilis tehdä, ja se on auttanut meitä kehittymään nopeasti” kertoo OVO Shortissa voimisteleva Anna Kulp.

“Miss Valentinessa tavoitteenamme on nauttia tekemisestä ja näyttää taitomme sekä tavoitella kirkkainta mitalia. Olemme kaikki todella innoissamme viikonlopun kisasta, sillä se on monelle ensimmäinen kisa yli vuoteen! Kansainväliseen kilpailuun pääseminen on erityisen hienoa ja teemme parhaamme edustaaksemme Suomea ansiokkaasti” hän jatkaa.

26.2.2024