Skip to content

OVOn uusi harrastepäällikkö Anna esittäytyy

10.1.2023

OVOn uusi harrastepäällikkö Anna esittäytyy

OVOn päätoimisena harrastepäällikkönä aloitti tammikuussa Anna Saarela. Anna vastaa seurassa harrastetoiminnan koordinoimisesta ja kehittämisestä, sekä toimii harrasteohjaajien esihenkilönä. Nyt pääsemme tutustumaan tuoreeseen ovolaiseen!

Anna Saarela

Annalla on tammikuun ensimmäisellä viikolla vasta toinen työpäivä harrastepäällikkönä takana, mutta hänestä huokuu jo into uuteen tehtävään ja hyvä fiilis uudesta seurasta.

“Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin, on tosi innostunut ja kotoisa olo, tuntuu että olen tullut juuri oikeaan paikkaan. Joulukuussa oli muutama päivä perehdytystä ja nyt tammikuun alusta päästiin tositoimiin. On ollut helppo sujahtaa sisään isosta kokonaisuudesta huolimatta, kun perehdytys on tarkkaan suunniteltu ja jaettu pienempiin palasiin” kertoo Anna.

Koulutukseltaan Anna on liikuntatieteiden maisteri, hän suuntautui Jyväskylässä opiskellessaan erityisesti liikunnan hallintoon ja suunnitteluun. Anna on aiemmin työskennellyt korkeakoulujen liikuntapalveluiden järjestämisen parissa, hyvin samantyyppisissä hallinnollisissa tehtävissä kuin harrastepäällikön toimenkuvaankin kuuluu.

Annan oma harrastustausta on koripallossa, jota hän harrasti kilpatasolla Tapiolan Hongassa lukioikään asti. Voimistelutaustaa hänellä ei ole, mutta ensikosketus ovoon on kuitenkin tullut jo pienenä tyttönä koripallovermeissä Tapiolan Liikuntahallilla, jossa hän joukkuekavereidensa kanssa ihasteli ovolaisten taitavaa voimistelua. OVO on tietyllä tavalla ollut koko ajan lähellä.

“Koriksen pariin olisi vaikeaa mennä harrastepuolelle, kun on itse ollut lajin parissa niin pitkään kilpamielessä. Toiseen lajiin on ehkä helpompi tulla harrastepuolelle, kun ei ole samanlaista vetoa kilpapuolelle. Voi myös tulla uusia näkökulmia harrastetoimintaan, kun tulee lajin ja seuran ulkopuolelta” Anna pohtii.
Oltuaan lastensa kanssa kotona viimeiset 1,5 vuotta oli aika palata työelämään – ja sattumalta sosiaalisessa mediassa tuli vastaan OVOn työpaikkailmoitus jossa haettiin päätoimista harrastepäällikköä.

“Meinasin melkein jättää hakematta, koska työpaikkailmoituksessa mainittiin että voimistelutausta katsottiin eduksi. Päätin kuitenkin hakea, ja hyvä niin” kertoo Anna. (Seurassa ollaan täysin samaa mieltä, onneksi haki!)

Annan sydän sykkii laadukkaalle liikunnalle ja sen kehittämiselle. Lähiaikoina luvassa on vielä runsaasti perehtymistä tehtävään sekä tutustumista uuteen seuraan ja työympäristöön. Hän odottaa innolla sitä, että pääsee luomaan laadukkaita liikuntapalveluita jotka toivon mukaan innostavat harrastajia ja sytyttävät kipinän elämänaikaiseen liikkumiseen.

“On ollut kiva että tässä työssä on käytettävissä paljon tutoreiden ja edellisten harrastepäällikköjen tekemää materiaalia, kaikkea ei tarvitse luoda tai keksiä alusta saakka”.
Annalla on valtavasti osaamista ja ominaisuuksia menestyksekkäälle OVO-uralle. Edellisessä työssä toiminta tapahtui OVOn tapaan koulujen tiloissa, ja monien tapahtumapaikkojen hallinnoiminen vaati tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä. Lisäksi muutaman vuoden takainen työkokemus lentoemäntänä on tuonut asiakaspalvelutaitoja, joita tarvitaan tässäkin työssä joka päivä kohtaamisissa harrastajien ja vanhempien kanssa.
Iloa ja onnea uuteen työpaikkaan Anna!


Palaa otsikoihin

10.1.2023