Skip to content

Rebecca Gergalo on rytmisen voimistelun Suomen mestari, Aurora Arvelo sijoittui upeasti SM-pronssille

26.5.2019

Rytmisen voimistelun SM-kilpailun naisten 4-ottelu oli ovolaisten juhlaa. Rebecca Gergalo voitti kultaa ja Aurora Arvelo voimisteli hienosti pronssille. Elina Jyrkönen sijoittui kuudenneksi.

Rytmisen voimistelun naisten SM-kilpailun ensimmäisenä päivänä, lauantaina oli vuorossa 4-ottelu. Sunnuntaina 26.5. Kupittaan urheiluhallissa Turussa kisattiin välinefinaalit.

Kultaa ja pronssia 4-ottelusta

Jännittävän ja tasaisen rytmisen voimistelun naisten sarjan 4-ottelun voitti OVOn Rebecca Gergalo yhteispistein 71,433 ja uusi samalla viime vuotisen Suomen mestaruutensa. Kilpailussa oli mukana 15 voimistelijaa. Rebecca onnistui hienosti pallolla ja keiloilla.

”Mahtavaa, että pallo-ohjelma meni pitkästä aikaa hyvin”, Rebecca sanoo ja hymyilee.

”Vanteen virheet harmittavat, se oli ihan huolimattomuutta”, kertoo Rebecca Voimisteluliiton tiedotteessa.

Rebecca Gergalo

Hopealle voimistelu Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen yhteispistein 69,317. Kolmanneksi sijoittui nuorista naisten sarjaan noussut OVOn Aurora Arvelo yhteispistein 69,266. Auora oli tyytyväinen tasaiseen suoritukseensa.

Aurora Arvelo

Ovolaisten upean menestyksen täydensi Elina Jyrkönen, joka sijoittui rv:n 4-ottelussa kuudenneksi yhteispistein 52,467.

Elina Jyrkönen

Mitalisadetta välinefinaaleista

Rytmisen voimistelun SM-välinefinaalissa mitalisijoista kisasivat OVOn Rebecca Gergalo ja Aurora Arvelo sekä Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas).

Jouki voitti kultaa vanteesta (17,800) ja nauhasta (17,100) ja jätti Rebecan hopealle (17,000 vanne, 16,600 nauha). Rebecca oli paras pallolla (19,250) ja keiloilla (18,650), joissa puolestaan Jouki jäi hopealle (18,100 pallo, 17,700 keilat). Upeasti ensimmäistä kautta naistaen sarjassa kisaava Aurora sijoittui kaikilla välineillä pronssille (18,000 pallo, 16,700 vanne, 16,450 keilat ja 16,300 nauha).

Rebecca oli tyytyväinen kauden viimeiseen kilpailuunsa.

“Eilinen neliottelupäivä oli minulle hieman parempi. Mutta siihen nähden miten monta kisaa on kevääseeni mahtunut, olen tyytyväinen SM-suorituksiini. Seuraavaksi edessä on parin viikon loma, ja sitten katseet siirretään kesän Universiadeihin ja syksyn kansainvälisiin kilpailuihin.”