Skip to content

Rytmisen voimistelun SM-kisoista 17 mitalia OVOlle!

28.9.2020

Rytmisen voimistelun SM-kisoista 17 mitalia OVOlle!

Rytmisen voimistelun yksilöiden SM-kisat olivat ovolaisille menestyksekkäät! Naisten sarjassa Elina Jyrkönen kruunattiin Suomen mestariksi kolmella välineellä. Nuorten sarjassa Emmi Piiroinen nappasi neliottelun Suomen mestaruuden, Lili Arvelo hopeaa ja Aurora Pohjanvirta pronssia. OVO:n nuoret voimistelijat toivat lisäksi välinefinaaleista kotiin 10 mitalia lisää.

Naisissa Elina Jyrköselle SM-kultaa ja -pronssia

Larisa Gryadunovan opeissa sekä Suomen rytmisen voimistelun haastajajoukkueessa voimisteleva Elina Jyrkönen osallistui SM-kisoihin yksilönä. Neliottelun yhteispisteet 60,134 veivät hänet upeasti SM-pronssille. Elinan parhaat pisteet tulivat nauhaohjelmalla, josta hän sai pisteet 15,417.
“Lauantain neliottelussa tuli paljon huolimattomuudesta johtuvia virheitä, mutta niistä opin ja pystyin korjaamaan ne hyvin sunnuntain välinefinaaleissa”, kertoo Elina.

Elina Jyrkönen Voimistelun SM-kisoissa 2019. Kuva: Sami Ilvonen

Välinefinaaleissa Elina nappasi Suomen mestaruuden kolmella neljästä välineestä; vanteella, keiloilla ja nauhalla. Erityisesti keilaohjelma sujui upeasti, ja hieno suoritus palkittiin korkeilla pisteillä 18,850.
“Tämä kisa opetti minulle paljon, ja sain lisää varmuutta. Nautin esiintymisestä ja minusta oli hienoa päästä kisaamaan pitkän tauon jälkeen! Tästä on hyvä jatkaa hyvillä fiiliksillä eteenpäin”, iloitsee Elina.

Elina Jyrkönen Voimistelun SM-kisoissa 2019. Kuva: Sami Ilvonen
Naisten sarjassa kilpaili myös Sigmoissa voimisteleva Mea Mäkelä. Neliottelussa hän ylsi 9. sijalle yhteispistein 37,817. Pallo-ohjelman pisteet 11,517 lunastivat Mealle paikan finaaliin, jossa hän pystyi tekemään samantasoisen suoritukseen, joka keräsi pisteet 11,500.

Mea Mäkelä. Kuva: Sami Ilvonen

Emmi Piiroinen on nuorten Suomen mestari

Emmi Piiroinen kruunattiin nuorten Suomen mestariksi ylivoimaisin yhteispistein 77,050. Hän keräsi kahdella välineellä upeasti yli 20 pistettä; pallolla ja keiloilla.
Välinefinaaleissa Emmi nappasi toisen Suomen mestaruustittelinsä nauhalla, josta hän sai korkeat pisteet 18,150.
“Alkukisaan olen tyytyväinen, koska pystyin tekemään rauhallisesti. Finaali ei mennyt ihan putkeen, mutta se oli kuitenkin hyvä kokemus. Olen myös tyytyväinen siihen, että nauhafinaaliin pystyin kasata ajatukset ja tehdä hyvin”, kertoo Emmi.

Emmi Piiroinen PM-karsinnassa 2020. Kuva: Sami Ilvonen
Pitkältä kilpailutauolta palannut Lili Arvelo toi kisoista kotiin kolme SM-hopeaa. Neliottelussa Lili keräsi yhteispisteet 69,100. Välinefinaaleissa SM-hopeat tulivat pallolla ja keiloilla, joista kummastakin hän sai yli 19 pistettä.
“Olen erittäin tyytyväinen kisaan. Minulla on vakava loukkaantuminen takana, josta seurasi pitkä tauko kilpailemisesta. Olen iloinen, että pääsin vihdoin takaisin kisamatolle! Viikonloppuna en välttynyt virheiltä, mutta niistä oppii ja harjoittelu jatkuu”, summaa Lili.

Lili Arvelo kontrolliharjoituksessa 2020. Kuva: Indrek Kask
Tänä vuonna Pohjoismaiden mestariksi kruunattu Aurora Pohjanvirta ylsi neliottelussa SM-pronssille pistein 68,600. Välinefinaaleissa hän lisäsi mitalisaldoaan kolmella mitalilla, yksi jokaista väriä. Aurora voimisteli SM-kultaa pallolla, hopeaa narulla ja pronssia nauhalla. Pallo-ohjelma onnistui erityisen hyvin, ja hän keräsi sillä hienot pisteet 19,450.
“Finaalipäivä oli helpompi kuin neliottelupäivä. Ensimmäinen päivä oli jännittävä, mutta oli kivaa kisata Kupittaan hallissa. Pallo meni parhaiten, muihin ohjelmiin mahtui vielä huolimattomuusvirheitä. Lisäksi keilani menivät rikki finaalipäivänä, ja jouduin kisata varakeiloilla”, kertoo Aurora.
Viikonloppuun mahtui vastoinkäymisiä, mutta Aurora on kuitenkin iloisin mielin.
“Olen tyytyväinen, että pystyin jatkamaan ohjelmia rauhallisesti, vaikka tulikin virheitä. Yritin tehdä rohkeasti ja liikkeet loppuun asti. Positiivinen fiilis jäi, vaikka en pystynyt näyttämään matolla tämänhetkistä tasoani. Otan opikseni näistä pienistä virheistä, ja teen ensi kerralla paremmin!” Aurora kertoo luottavaisesti.

Aurora Pohjanvirta nuorten SM-kisoissa 2019. Kuva: Sami Ilvonen
Toinen Larisan ryhmän nuorimmista voimistelijoista, Lia Kallio, ylsi neliottelussa 6. sijalle pistein 65,200. Välinefinaaleissa Lia nappasi taas kaksi Suomen mestaruutta, narulla ja keiloilla. Keilafinaalissa hän keräsi huikeat pisteet 20,550.
“Alkukilpailussa en päässyt näyttämään parastani, ja virheitä mahtui jokaiseen ohjelmaan. Finaaliin lähdin korjaamaan alkukilpailun virheitä ja näyttämään parastani ohjelmissa. Onnistuin parhaiten keiloilla, josta sain myös omat ennätyspisteeni sekä kultamitalin! Tämä kilpailu oli opettavainen ja hieno kokemus”, kertoo Lia.

Lia Kallio PM-karsinnassa 2020. Kuva: Sami Ilvonen
Alfoissa Svetlana Evchinan valmennuksessa voimisteleva Erika Ader osallistui ensimmäistä kertaa nuorten SM-kisoihin, ja ylsi neliottelussa 10. sijalle pistein 47,067. Kilpailuun osallistui 15 voimistelijaa. Erika onnistui parhaiten keiloilla, josta hän sai pisteet 13,250.

Erika Ader PM-karsinnassa 2020. Kuva: Sami Ilvonen

Vahva valmennustiimi taustalla

Olympiavalmentaja Larisa Gryadunova on Elina Jyrkösen, Emmi Piiroisen, Lili Arvelon, Aurora Pohjanvirran sekä Lia Kallion vastuuvalmentaja. Hän kertoo olevansa hyvin tyytyväinen SM-kisoihin.

“Virheitä tuli, mutta niistä oppii. Nykytilanteessa oli varmasti jokaiselle vaikeaa kilpailla, mutta tytöt näyttivät parhaansa siitä huolimatta. Heidän korkea taso näkyi sekä naisten että nuorten sarjoissa”, hän iloitsee.

Larisa kertoo myös että on kiitollinen valmennustiimilleen, joista jokainen on tärkeä osa SM-kisojen hienoa tulosta. Erityisen kiitoksen ansaitsee apuvalmentaja Svetlana Evchina, joka on aina tavoitettavissa kun häntä tarvitaan.
Lisäksi Larisa lähettää lämpimät kiitokset myös voimistelijoiden kasvattivalmentajille ja -seuroille. Esimerkiksi tuore Suomen mestari Emmi Piiroinen siirtyi Larisan valmennukseen hieman yli vuosi sitten, ja voimisteli aiemmin Esvolissa Ege Soidlan valmennuksessa. Ilman kasvattivalmentajan rakentamaa vahvaa pohjaa, ei olisi mahdollista saada näin nopeasti hyviä tuloksia.

Lili Arvelo (vas), Elina Jyrkönen, Lia Kallio, Larisa Gryadunova (ylh), Emmi Piiroinen ja Aurora Pohjanvirta


Palaa otsikoihin

28.9.2020