Uutiset

20.11.2018 8.00

Maailmancupin finaali päättää kansainvälisen joukkuevoimistelukauden – OVOn joukkueet kilpailevat uusilla ohjelmilla

OVO Team ja OVO Junior Team lähtevät Brasilian Sao Paolossa 23.–24.11. kilpailtavaan maailmancupin finaaliosakilpailuun uusilla ohjelmalla. Joukkueet ovat mukana taistelemassa kokonaiskilpailun kärkisijoista.

Ennen finaalia OVO Team on neljäntenä kokonaiskilpailussa, joten mahdollisuus myös mitaliin on olemassa. Kokonaiskilpailun johdossa on Venäjän Madonna, toisena tamperelainen Minetit ja kolmantena niin ikään Venäjää edustava Expressia.

Joukkuevoimistelu on puhuttanut kisaa edeltävillä viikoilla mediassa, mutta OVO Team on kuitenkin pystynyt keskittymään omaan harjoitteluun. Joukkueen kapteeni Aurora Kapanen kertoo, että kohu ei ole vaikuttanut kilpailuun valmistautumiseen.

”Lähdemme tosi hyvillä fiiliksillä Brasiliaan ja olemme innoissamme saadessamme näyttää uuden ohjelmamme ensimmäistä kertaa kisoissa. Tavoitteenamme on tehdä kaksi hyvää suoritusta nauttien jokaisesta hetkestä.”, Aurora jatkaa.

Uutta ohjelmaa alettiin rakentaa elokuussa, mutta kuukausi sitten joukkue kilpaili vielä eri koreografialla. ”Saimme ohjelman kuntoon viime viikolla ja tällä viikolla keskitymme yksityiskohtiin kuten ilmaisuun. Päätavoite on kevään MM-kilpailuissa ja nyt kehitetään kisa kisalta uutta ohjelmaa sitä kohti.”, joukkueen päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen täydentää.

ot mv 2
OVO Team, kuva: Sami Ilvonen


OVO Junior Team on jo lähes varma nuorten kokonaiskilpailun mitalisti

OVOn nuorten joukkue on tällä hetkellä toisena Challenge Cupin – kokonaiskilpailussa. Venäjän Victoria on reippaassa johdossa, mutta muista kärkijoukkueista Victoria Strela ja Minetit Junior eivät osallistu Brasilian osakilpailuun. Näin ollen OVO Junior Teamilla on hyvä paikka sisään ajaa Brasiliassa uusi ohjelmansa.

”On mahtavaa päästä näyttämään uusi ja erilainen ohjelma. Olemme tehneet paljon töitä, jotta ohjelmasta tulisi mahdollisimman hyvä ja yhdenaikainen jo ensimmäisessä kilpailussa.”, kertoo Olivia Soini, joka toimii OVO Junior Teamin kapteenina.

 

jt mv
OVO Junior Team, kuva: Sami Ilvonen

Suomea kilpailussa edustavat
Maailman Cup:
OVO Team, Olarin Voimistelijat
Minetit, Tampereen Sisu
Challenge Cup:
OVO Junior Team, Olarin Voimistelijat

 

Maailmancupin pistetilanne 3/4 osakilpailun jälkeen
(Finaali-osakilpailussa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet)

Naiset

1. Madonna, Venäjä 35p

2. Minetit, Suomi 34p

3. Expressia, Venäjä 31p

4. OVO Team, Suomi 27p

5. Alcor Avangard, Ukraina 13p ja Ardor, Italia 13p

 

Nuoret

1. Victoria, Venäjä 36p

2. Victoria Strela, Venäjä 30p

3. OVO Junior Team, Suomi 29p

4. Minetit Junior, Suomi 22p

5. Junior Team, Viro 17p

 

Kilpailun aikataulu:
Perjantai 23.11.

Alkukilpailu klo 23–01 Suomen aikaa (paikallista aikaa klo 19–21)

Lauantai 24.11.
Finaali klo 23–01 Suomen aikaa (paikallista aikaa klo 19–21)


Palaa otsikoihin