Uutiset

7.5.2018 20.45

OVO Junior Team puolustaa EM-kultaa Tallinnassa

OVO Junior Team puolustaa joukkuevoimistelun nuorten EM-titteliä ensi viikonloppuna Tallinnassa. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee kuitenkin kauden ensimmäisiä Challenge Cup –osakilpailuja selkeällä erolla hallinnut venäläisjoukkue Victoria. Odotettavissa on, että mitaleista nähdään kova taisto ainakin viiden joukkueen kesken.

Kauden avanneessa Challenge Cup -osakilpailussa Vantaalla OVO Junior Team jäi harmittavasti neljänneksi. Venäläisjoukkue Victoria otti ylivoimaisen voiton, Minetit Juniorin voimisteli hopealle ja toinen venäläisjoukkue Victoria Strela nappasi pronssia. Kauden toinen osakilpailu Grazissa Itävallassa tarjosi jälleen pettymyksen, kun OVO Junior Team putosi alkukilpailun jaetulta kakkossijalla neljänneksi, hyvästä suorituksesta huolimatta. Victoria voimisteli jälleen selkeään voittoon, Minetit Junior piti kakkossijan ja Victoria Strela nousi taas kolmanneksi ennen olarilaisia ja Bulgarian maajoukkuetta. Vapun alla voimistelluissa SM-kisoissa OVO Junior Team puolestaan pääsi kipuamaan korkeimmalle korokkeelle ennen Minetit Junioria.

OVO Junior Team voimisteli viime vuonna MM-hopeaa ja syksyllä Euroopan mestareiksi. Menestyneen joukkueen runko säilyi tälle kaudelle pitkälti samana, kun OVO Teamiin joukkueesta siirtyi vain kolme voimistelijaa. Kokemus ja rutiini on näkynyt onnistuneina kilpailusuorituksina, vaikka ennen SM-kilpailuja tulokset kansainvälisissä kisoissa ovatkin jääneet tavoitteista.

- Kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle uuden ohjelman ja kokoonpanon kanssa. Joukkuehenki on hyvä ja kaikki tsemppaavat toisiaan. Kaikilla näkyy halu kehittyä ja treenata täysillä joka harkassa. Kausi on mennyt tähän saakka hyvin ja olemme kehittyneet tosi paljon tämän kauden varrella ja päästy näyttämään se myös kisoissa, OVO Junior Teamin kapteeni Olivia Soini sanoo.

OVOn junioriedustusjoukkueet ovat muutamana viime kautena riemastuttaneet voimistelukansaa iloisilla ja energisillä ohjelmillaan. Ohjelmat ovat sopivan pähkähullulla menollaan poikenneet yleisestä linjasta. Ja kun maailmaan yhä mahtuu lisää iloa, niin tällä kertaa nähdään ohjelman teemana ”Rakastunut harlekiini Venetsian tanssiaisissa”.

Valmentaja Anneli Laine-Näätänen teki ohjelman koreografian syksyllä. Käytännössä joukkue on kuitenkin hionut ohjelmaa vuodenvaihteen leiristä alkaen.

- Ohjelma on hauska ja sopii meidän joukkueelle. Ohjelmaa tehdessä saa hyvän fiiliksen, Olivia kertoo.

Joukkueen päätavoite on kesäkuussa Budapestissa voimisteltavissa juniorien MM-kilpailuissa. Katse on sitä ennen kuitenkin tiukasti viikonlopun EM-kisoissa.

- SM-kulta antoi meidän joukkueelle hyvää itsevarmuutta ja energiaa taas jatkaa eteen päin kohti pääkisoja. Lähdemme hyvillä ja päättäväisillä fiiliksillä EM-kisoja kohti ja hakemaan hyviä suorituksia molempina päivinä, kapteeni lupaa.

OVO Junior Team - Tapiola Cup 2018 - Sami Ilvonen
OVO Junior Team (Kuva: Sami Ilvonen)

Valmentajan on helppo luetella millä eväin OVO Junior Team tavoitteitaan jahtaa.

- Junnutiimi on eloisa, kunnianhimoinen ja tunnollinen joukkue. Tältä porukalta on lupa odottaa onnistumisia, paljon kehittymistä ja upeita elämyksiä. Voimistelijoiden tähtäin on päästä tulevaisuudessa OVO Teamiin ja se näkyy hienosti jokapäiväisessä harjoittelussa, Anneli sanoo.

OVO Junior Teamin lisäksi nuorten EM-mitaleista lähtevät kamppailemaan Tampereen Sisun ja turkulaisen Coco Sportin yhteisjoukkue Minetit Junior, Vaajakosken TVS Illusionin Illusion Jr Blue ja Tapanilan Erän Elite.

Naisten EM-mitaleista Tallinnassa kilpailee 16 joukkuetta yhdeksästä eri maasta. Nuorten kilpailussa on mukana 18 joukkuetta yhdeksästä eri maasta. EM-alkukilpailut ovat ohjelmassa lauantaina 12.6. ja finaalit voimistellaan sunnuntaina 13.6.

OVO Junior Team 2018: Aino Handelberg, Tytti Ilvessalo, Angelica Kangas, Erliette Kapanen, Ulrika Kohvakko, Iiris Koski, Emilia Lentonen, Tua-Sofia Pihlajaniemi, Emilia Rinkinen, Olivia Soini (kapteeni), Ariana Temin ja Matilda Uosukainen.

Valmentajat: Anneli Laine-Näätänen, Katariina Hollström, Ida Henritius.

OVO Junior Team


Palaa otsikoihin