Skip to content

Suomalaiset kilpailivat menestyksekkäästi Tashkentin maailmancupissa – Emmi Piiroinen finaalin kuudes

Lia Kallio (vas) ja Emmi Piiroinen Tashkentissa

Rytmisen voimistelun maailmancup käytiin Uzbekistanin Tashkentissa 26.-28.4.2024. Kilpailuun osallistui 44 yksilövoimistelijaa ja 11 joukkuetta.

Yksilökilpailuissa vakuuttavaa voimistelua ovolaiskaksikolta

Yksilöissä Suomea edustivat ovolaiset Lia Kallio ja Emmi Piiroinen, jotka voimistelivat vakuuttavin ottein neliottelun sijoille 17. (Lia) ja 15. (Emmi). Emmi keräsi alkukilpailussa vanteella omat kansainväliset ennätyspisteensä 32,80, joilla hän nappasi paikan välinefinaaliin kahdeksan parhaan voimistelijan joukkoon. Sunnuntain finaalissa Emmi kipusi vielä kaksi sijaa ylöspäin, ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

– Tänään oli vannefinaali ja oli aivan mahtavaa päästä kisaamaan maailmaan huippujen kanssa. Ohjelmaan ei sattunut isompia virheitä, mutta parannettavaa jäi. Tänään pisteet riittivät 6 sijaan, johon voidaan olla tyytyväisiä. Haluan kiittää valmentajaani Larisaa sekä muuta valmennustiimiä, sekä tukijoukkoja. Nyt katse eteenpäin, kertoo Emmi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Lia onnistui tekemään ehjän neliottelun kansainvälisellä areenalla ja kovatasoisessa seurassa.

– Ensimmäinen kisapäivä meni kokonaisuudeltaan hyvin, vaikka oli pieniä epäpuhtauksia molemmissa ohjelmissa. Lauantain karsintaan lähdin positiivisella mielellä. On tosi kiva, että sain mahdollisuuden kilpailla täällä Tashkentissa ja tämä kokemus on tosi tärkeä minulle. Lauantaina sain tehtyä lähes oman maksimini, johon voin olla tyytyväinen. Tashkentin halli on tosi iso ja erilainen kuin missään missä olen ennen kilpaillut. Tykkäsin paljon kisata täällä ja olen iloinen, että onnistuin hyvin. Nyt siistitään ohjelmia vielä parempaan kuntoon parin viikon päästä oleviin SM-kisoihin, kertoo Lia Voimisteluliitolle.

Maajoukkue selätti vaikeudet toisena kilpailupäivänä

Suomen maajoukkueen kilpailu-urakka alkoi perjantaina epäonnisella viiden vanteen suorituksella. Lauantain nauha-pallo-ohjelman suoritukseen joukkue onnistui kasaamaan ajatukset ja näyttämään varmempaa tekemistä – täydellistä onnistumista ei kuitenkaan vielä nähty. Joukkue ylsi kaksiottelun sijalle 10./11.

– Perjantain vanneohjelmassa tapahtui suuria virheitä, jotka rokottivat pisteitä pahasti. Lauantaina onnistuimme kasaamaan ajatuksemme paremmin ja saimme tehtyä paremman suorituksen kuin eilen. Nauha-pallo ohjelmaan mahtui huolimattomuusvirheitä eikä suoritus ollut meidän harkkatasoa. Esiinnymme yksilöiden SM-kisoissa ennen kauden pääkisoja, (EM), jotka järjestetään Unkarissa, kertoo joukkueen kapteeni Elisabeth Jamil (OVO) Voimisteluliitolle.

1.5.2024