Skip to content

Triplavoitto – välinemestaruuskilpailuista SM-kultaa ja SM-hopeaa sekä kaksi kilpasarjan välinemestaruutta

2.12.2019

Triplavoitto – välinemestaruuskilpailuista SM-kultaa ja SM-hopeaa sekä kaksi kilpasarjan välinemestaruutta

Joukkuevoimistelun 12-14-vuotiaiden uusi Suomen mestari on Ionit 06, ja SM-hopeaa sai sisarjoukkue Ionit 07. OVO Kilpa Junior voitti 16-20-vuotiaiden kilpasarjan välinemestaruuden ja Kilpa-Atomit 12-14-vuotiaiden kilpasarjan välinemestaruuden.

Joukkuevoimistelun 12-14-vuotiaiden SM-sijoista ja kilpasarjojen mestaruuksista kilpailtiin Seinäjoella välinemestaruuskilpailuissa lauantaina 30.11 ja sunnuntaina 1.12. Kilpailuihin osallistui yli 100 joukkuetta, joista seitsemän edustivat Olarin Voimistelijoita.

Tuplavoitto – Ionit 06:lle SM-kultaa ja Ionit 07:lle SM-hopeaa

OVOn Ionit 06 kruunattiin Suomen mestariksi Espanja-tyylisellä vanneohjelmallaan yhteispistein 35,600 (alkukilpailun pisteet 17,850 ja finaalin pisteet 17,750). Joukkue oli sekä alkukilpailussa että finaalissa vähintään pisteen verran johdossa.

“Upea kausi takana. Joukkue on tehnyt tavoitteellisesti töitä läpi kauden ja oppinut vaikean vanneohjelman hyvin. Onnistuimme näyttämään kaksi hyvää suoritusta välinemestaruuskisoissa, ilmaisu ja voimistelu oli rohkeaa ja isoa. En voisi olla tyytyväisempi. Olen erittäin ylpeä jokaisesta voimistelijasta sekä joukkueen kehityksestä kauden aikana”, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Sanna Virtanen.

Ionit 06

Tuplavoitto varmistui, kun SM-hopealle sijoittui sisarjoukkue Ionit 07 yhteispistein 33,000 (alkukilpailun pisteet 16,450 ja finaalin pisteet 16,550).

“Upea kauden päätös. Lauantain alkukilpailussa suoritus ei ollut paras mahdollinen, se sisälsi selkeitä virheitä joita lähdettiin korjaamaan sunnuntain finaaliin. Sunnuntaina joukkue onnistui näyttämään huomattavasti paremman suorituksen. Tällä kaudella olemme opetelleet aiempaan nähden aivan uudenlaista tyyliä ja ilmaisua, ihanaa että joukkueen kova työ palkittiin kirkkaalla mitalilla”, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Jasmin Rasinkangas.

Ionit 07

OVO Kilpa Juniorille ja Kilpa-Atomeille kilpasarjan mestaruudet

Joukkuevoimistelun kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut olivat ovolaisille mitalinhohtoiset. Yli 14-vuotiaiden kilpasarjoissa alkukilpailun ja finaalin pisteet laskettiin yhteen, ja 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa ainoastaan finaalin pisteet ratkaisivat mitalisijat.

16-20-vuotiaiden kilpasarjassa OVO Kilpa Junior lunasti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa yhteispistein 36,550 (alkukilpailun pisteet 18,200 ja finaalin pisteet 18,350).

“Joukkueella oli hyvä asenne ja tekemisen meininki koko viikonlopun ajan. Suorituksissa oli hyvä tunnelma ja tytöt tekivät vakuuttavasti, vaikka pieniä virheitä suorituksiin mahtuikin. Olemme valmennustiimin kanssa erittäin tyytyväisiä tähän kauteen”, summaa vastuuvalmentaja Tiina Akkanen.

OVO Kilpa Junior

Kilpa-Atomit nappasi neljännen peräkkäisen 12-14-vuotiaiden kilpasarjan mestaruutensa upein pistein 18,750, lähes pisteen turvin.

“Hieno fiilis. Joukkue on harjoitellut kovaa, ja tytöt tekevät positiivisella asenteella ja huippuhyvällä yhteishengellä. Lauantaina emme vielä saaneet näytettyä huippusuoritusta, mutta fiilis oli kohdillaan. Sunnuntaina joukkue kuitenkin veti onnistuneen suorituksen, johon olimme tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja junnusarjaa”, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Jenni Merra.

Kilpa-Atomit
Samassa sarjassa Kilpa-Ionit saavutti alkukilpailussa 4. sijan, ja tiukassa finaalissa 7. sijan pistein 16.150.
“Joukkue onnistui tekemään mestaruuskisoissa kaksi harkkatasoista suoritusta, ja 7. sija finaaleissa oli hieno saavutus kovatasoisessa sarjassa. Kisakausi on ollut Kilpa-Ioneiden osalta erittäin onnistunut. Seuraavaksi lähdetään kehittämään vaikeusosien laatua sekä itsevarmaa tekemistä”, summaa vastuuvalmentaja Mira Syrjälä.

Kilpa-Ionit

Ionit K saavutti upeasti kategorian 2 ja kauden ennätyspisteet 15,500. Finaaliin pääsy jäi tällä kertaa vain 0,05 pisteen päähän. Lisäksi joukkue sai erityisen kunniamaininnan, sillä kisamatolla voimisteli 12 voimistelijaa, eli harvinaisen suuri joukko.

“Kisaviikon valmistautuminen oli hyvää, joukkue on kehittynyt kauden aikana paljon joukkueena tekemisessä sekä voimistelun laadussa. Kausi huipentui hienosti kategoriaan 2. Suoritus sisälsi pieniä virheitä, mutta tästä huolimatta hieno onnistuminen”, kertoo vastuuvalmentaja Mira Syrjälä.

Ionit K

14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Atomit K saavutti sijan 17./32 pistein 14,900. Lisäksi joukkue sai myös kunniamaininnan, koska joukkueessa voimistelee 12 voimistelijaa.

“Hieno päätös hieman haastavalle kisakaudelle. Joukkueen kehitys kauden aikana on ollut hyvää, olemme saaneet opeteltua uusia vaikeusosia ja kehitettyä voimistelun laatua. Sija 17./32. on todella hieno saavutus, ja tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä”, kommentoi vastuuvalmentaja Mira Syrjälä.

Atomit K

Kuvat: Kale Lahtinen


Palaa otsikoihin

2.12.2019