17.2.2022

Keskiviikkona 16.2. käytiin rytmisen voimistelun Moscow International Tournament, johon osallistui yli 60 yksilöä lähes 20 eri maasta. Larisan ryhmän Aurora Pohjanvirta, Emmi Piiroinen, Lia Kallio ja Emilia Kärkkäinen kilpailivat naisten ja junioreiden sarjoissa.

Aurora Pohjanvirta debytoi naisten sarjassa

Aurora Pohjanvirta. Kuva: Indrek Kask

Naisten sarjassa ensiaskeleensa otti Aurora Pohjanvirta. 15-vuotias Pohjoismaiden mestari voimisteli neliottelun 16. sijalle. Aurora jäi täpärästi ulos palkittujen voimistelijoiden joukosta, mutta keräsi hienot pisteet ohjelmillaan sekä rutkasti kisakokemusta uudessa, kovatasoisessa sarjassa.

Parhaat pisteensä Aurora voimisteli vanteella, josta hän keräsi 26,75 pistettä ja ylsi välineen 14. sijalle.

“Oli todella kiva avata kisakausi senioreissa isossa hallissa ja kovatasoisessa kisassa. Ohjelmat olivat uusia ja virheitä tuli ymmärrettävästi. Ensi viikon Miss Valentine -kisassa haluan parantaa suorituksiani” kertoo Aurora.

“Hyvä kisakokemus taas pitkän tauon jälkeen, näin kauden alussa ja uusien sääntöjen kanssa”, kommentoi valmentaja Larisa Gryadunova.
Naisten tulokset:

Naisten sarjassa palkittiin neliottelun 8 parasta voimistelijaa, maksimissaan 2 per maa.

Emmi Piiroinen (oik) ja valmentaja Larisa Gryadunova

Emmi Piiroinen keräsi upeasti kolme pronssimitalia kovatasoisessa kansainvälisessä kisassa, jättäen taakseen monien maiden kärkivoimistelijoita. Pallolla pronssisija varmistui huippupistein 28,40, keiloilla pistein 28,15 ja nauhalla pistein 27,45.

14-vuotias lupaus ja Suomen mestari kisasi team-kilpailun ulkopuolella ja ylsi kaikilla neljällä välineellä 7 parhaan voimistelijan joukkoon.
“Olen todella tyytyväinen, että pystyin näyttämään hyvät suoritukset vaikka onkin uudet ohjelmat. Kisamatka oli upea kokemus. Haluan kiittää koko valmennustiimiä kovasta työstä”, summaa Emmi.

Valmentaja Larisa kertoo olevansa tyytyväinen Emmin päivän suorituksiin, jotka onnistuivat ilman isoja virheitä, ja palkinnoksi tuli kolme pronssia.

Lia Kallio kisasi kahdella välineellä, saavuttaen keiloilla upean 11. sijan pistein 25,60 ja nauhalla 13. sijan pistein 24,70.
“Tänään suoritukset eivät olleet omaa maksimiani, jännityksen takia tuli haparointia ja tiputuksia. Oli silti kivaa kisata pitkästä aikaa ulkomailla sekä loukkaantumisen jälkeen kunnolla. Tämä kisa on ollut aivan mahtava ja hieno kokemus, sekä opettavainen. Iso kiitos koko valmennustiimille”, kertaa Lia kisapäivän tunnelmia.
Emilia Kärkkäinen kisasi myös kahdella välineellä, ja saavutti hienosti pallolla 18. sijan pistein 24,10 ja vanteella 19. sijan pistein 22,60.

“Tänään oli jännä mutta kiva kisapäivä! Jännitti aika paljon, ja tuli virheitä koska oli ensimmäinen kisa uusilla ohjelmilla ja niin isolla kisapaikalla. Oli silti hieno ja kiva kokemus”, kertoo Emilia.

Junioreiden tulokset:

Junioreiden sarjassa palkittiin 3 parasta voimistelijaa jokaisella välineellä, maksimissaan 1 voimistelija per maa.