Kilpatoiminnan periaatteet

1. KAUSIMAKSUT

Kunkin valmennusryhmän valmentaja ja joukkueenjohtaja tekevät ryhmälleen ennen kauden alkua kausibudjetin, jonka mukaan joukkueen kausimaksut määräytyvät. 

Joukkuevoimisteluryhmissä sitoudutaan kolmeen kausimaksukauteen seuraavasti:

- Kevätkausi; tammikuun alusta koulujen päätymiseen
- Kesäkausi; koulujen lomakausi
- Syyskausi; koulun alkamisesta vuoden loppuun

Joukkuevoimisteluryhmissä kausimaksu laskutetaan 1-4 erässä, riippuen maksun suuruudesta.

Rytmisen voimistelun ryhmissä
sitoutuminen kahteen kauteen:

- Kevätkausi 1.1.-30.6. 
- Syyskausi 1.8.-31.12.

(mikäli heinäkuussa pidetään harjoituksia tai leirejä, ne laskutetaan erikseen)

Rytmisen voimistelun ryhmissä kausimaksu laskutetaan kuukausittain.

Kausimaksu maksetaan aina yhdeltä kaudelta kokonaan, eikä sitä palauteta/ hyvitetä mahdollisessa kesken kauden tapahtuvassa lopettamisissa. Ryhmässä uutena aloittavalle voimistelijalle voidaan sopia erillinen kokeiluaika (1-3 vk).

Kausimaksussa laskutettava salitunnin hinta koostuu salivuokrista, valmentajien palkkakuluista ja kilpatoiminnan yhteisten kulujen osuudesta (esim valmentajien koulutus, toimiston vuokra). Salitunnin hintaa tuetaan porrastetusti tuntimäärän mukaan, eli eniten harjoittelevien tunnit on suhteessa edullisempia kuin vähemmän harjoittelevien. Kausimaksuun kohdistettava tuki tulee seuran sponsoreilta, kaupungilta ja seuran järjestämistä tapahtumista. Lopullinen salitunnin hintaskaalaus tehdään kausittain, kun kaikkien joukkueiden kausibudjetit on saatu.

OVOn jäsenmaksu kilpatytöille on 12€/kalenterivuosi ja se maksetaan kertasuorituksena kevätkauden kausimaksun yhteydessä. Jäsenmaksun maksaneet saavat jäsenkortin, jolla saa alennuksia seuran ja Suomen Voimisteluliiton yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista. Uusilta jäseniltä peritään jäsenmaksu ensimmäisen kausimaksulaskun yhteydessä.

2. KILPAILULISENSSI JA VAKUUTUKSET

Kaikkien kilpavoimistelijoiden pitää hankkia itse Suomen Voimisteluliiton lisenssi ja kilpatoiminnan kattava tapaturmavakuutus sekä ulkomaanmatkoilla matkustaja- ja mahdollisesti myös matkatavaravakuutus.

Lisenssin oston yhteydessä on mahdollista hankkia OP Pohjolan Sporttiturva -vakuutus mutta OVO suosittelee jäsenilleen ensisijaisesti LähiTapiolan urheilijavakuutusta (lisätietoja täällä).

Voimistelija (tai huoltaja mikäli voimistelija alaikäinen) on itse vastuussa siitä, että valittu vakuutus on riittävän kattava.

Lisätietoja lisensseistä täällä.

3. MUUT MAKSUT

Pukujen, välineiden, kisojen, ulkopuolisten leirien, matkojen, valmennuksen tukitoimintojen (baletti, fysioterapia yms) kustannukset eivät sisälly kausimaksuun. 

Joukkuevoimisteluryhmissä valmentaja, joukkueenjohtaja ja/tai rahastonhoitaja laativat joukkueelle kauden alussa budjetin joka vahvistetaan joukkueen vanhempainillassa kunkin kauden alussa ja sen mukaisesti voimistelijat maksavat joukkueelle (yleensä tasaerissä kuukausittain). Joukkueen rahastonhoitaja raportoi vanhemmille ja seuralle kuukausittain. Joukkueiden tilit ovat osa pääseuran kirjanpitoa. Joukkueen jäsenyys kauden alussa merkitsee perheelle sitoutumista maksaa joukkueen kausikohtaisista kuluista tasaosuus suhteessa joukkueen voimistelijoiden määrään.

Rytmisen voimistelun ryhmissä kukin voimistelija vastaa itse näistä kustannuksista.

Hallitus päättää seuran taloudellisten resurssien puitteissa kilpatoiminnan tukemisesta kausittain. Tuet muodostuvat yhteisen varainhankinnan ja tapahtumien tuotoista ja käytetään pääosin ulkomaan kisamatkojen tukemiseen.

4. SPONSORIT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Uudet sponsorit ja yhteistyökumppanit ovat erittäin tervetulleita! Jos sinulla on mahdollisuus kehittää ulkopuolisen rahallisen tuen saantimahdollisuuksia seuralle / joukkueelle, ota yhteyttä OVOn toimistoon toimisto(at)ovo.fi p. 050-3019381. Mitä enemmän saamme yhteistyökumppaneita seuralle, sitä paremmin voimme kehittää kilpatoimintaamme ja tukea joukkueitamme. OVOsta saat myös valmiin Kummijoukkueen sponsoriksi -esittelypaketin käyttöösi. Kilpajoukkueemme esiintyvät tai työskentelevät yhteistyökumppaneidemme tilaisuuksissa, vanhemmat saavat yhteistyökumppaneidemme tarjouksia ja seura edistää toiminnallaan yhteistyökumppaneiden omaa toimintaa ja myyntiä.

5. OVO-TUOTTEET

Seuran kilpavoimistelijoilla on kisoissa yllä seuran edustusasu. Edustusasu koostuu  edustushupparista, edustushousuista, sinisestä t-paidasta ja treenikassista. OVOn virallinen harjoitusasu on musta toppi, shortsit ja leginssit. Muut OVO-tuotteet täydentävät edustusasua. Valikoimaa kehitetään vuosittain uusilla tuotteilla. 

Seuratuotteita voi tilata Team Placen nettikaupasta. Osa tuotteista on myynnissä myös OVOn toimistolla. 

Käytettyjä OVO-tuotteita voi myydä ja ostaa seuran tapahtumissa sekä OVOn Jumppatorilta (Facebook-sivu).

6. REKISTERITIEDOT

Jokainen valmennusryhmien voimistelija rekisteröityy OVOn jäsenrekisteriin itse. Näistä rekisteröitymistiedoista syntyy OVOn jäsen- ja kilparekisteri, joka on luonteeltaan henkilötietorekisteri. Jokainen voimistelija tai hänen huoltajansa huolehtii voimistelijan rekisteröitymistietojen päivittämisestä palvelun Omat tiedot -osiossa. 

OVO pitää kilpatytöistä tätä henkilötietorekisteriä, koska sitä tarvitaan muun muassa joukkueiden kokoonpanojen toteamiseen, tiedottamiseen vanhemmille, liiton lisenssien ja vakuutuksen hankkimiseen sekä laskutukseen. Kilparekisterin tietoja (nimi, posti- ja sähköpostiosoite) voidaan luovuttaa seuran yhteistyökumppaneille. 

Jäsenrekisteriin tästä.

7. SITOUTUMINEN

Kun voimistelija aloittaa voimistelun OVOn valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltaja-/t mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä kilpatoiminnan periaatteita, oman joukkueen pelisääntöjä sekä Suomen Voimisteluliiton kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).

YHTEYSTIEDOT

OVOsta, seuran kilpatoiminnasta ja joukkueista löytyy lisätietoja seuran nettisivuilta.

Ensisijainen kontakti seuran toimintaa ja talousasioita koskevissa kysymyksissä on seuran hallituksen puheenjohtaja Johanna Lehto.

Kullakin joukkueella on vanhemmista nimetty joukkueenjohtaja, joka toimii linkkinä seuraan päin, tukee valmentajaa ja auttaa tätä keskittymään joukkueen valmennukseen.

Oma valmentaja vastaa tyttärenne ja joukkueen valmennusta koskeviin kysymyksiin.

Muissa voimistelua koskevissa kysymyksissä kääntykää seuran valmennuspäällikön Anne Niemenkari-Kilven tai hallituksen puheenjohtajan ja valmennusryhmistä vastaavan Johanna Lehdon puoleen.

Toivotamme kaikille iloa harkkoihin sekä onnistumista ja elämyksiä kisoihin!

Virve Arjanne
vs valmennuspäällikkö
puh 0400468482

Johanna Lehto
Puheenjohtaja
puh 0408498386

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ovo.fi

Lisää seuran yhteystietoja löytyy täältä.