Voimistelu OVOssa

ovo. olarin voimistelijat, hakeminen, valmennusryhmät, joukkueet, mukaan, joukkuevoimisteku, rytminen voimistelu, voimisteluOlarin Voimistelijoissa on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua ja rytmistä voimistelua omalla tavoite- ja taitotasolla. Kummassakin lajissa on mahdollista harjoitella aivan huipputasolle asti. 

Voimistelussa kiehtovat notkeat tasapainot, ketterät akrobatialiikkeet, korkeat hypyt ja hienot välineliikkeet. Voimistelun lajitaitojen lisäksi harjoituksissa kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, keskivartalon voimaa, ponnistusvoimaa ja nopeutta. Keskeisenä osana harjoittelua on kipailu- ja esiintymisohjelmien harjoittelu. Oheisharjoituksena voidaan tehdä myös balettia tai tanssia.
Arkiharjoitusten lisäksi käymme kilpailuissa ja leireillä, pidämme tehopäiviä ja kivoja hetkiä joukkueen kanssa. 

Harrastuksesta saat hyvän liikunnallisen pohjan lisäksi elinikäisiä ystävyyssuhteita. Tavoitteellinen harjoittelu ja urheilullinen elämäntapa antavat hyvät valmiudet myös urheilu-uran jälkeiseen elämään.

OVOn valintakokeilut järjestetään kaksi kertaa vuodessa kevätkauden ja syyskauden päätteeksi. Seuraava valintakokeilu on joulukuussa 2017. Aiemman voimistelutaustan omaavat voivat tiedustella vapaita paikkoja myös kesken kauden ottamalla yhteyttä joukkueen vastuuvalmentajaan tai seuran valmennuspäällikköön (valmennuspaallikko(at)ovo.fi).

Tervetuloa mukaan voimistelijan polulle!7-10-vuotiaat12-14


Ikäluokassa opetellaan voimistelun perusasiat ja harjoituksissa on monipuolista sekä hauskaa. Joukkueissa opetellaan esiintymistä Stara-tapahtumissa ja näytöksissä sekä osa joukkueista kilpailee 8-10-vuotiaiden sarjassa. Kaikki voimistelijat pääsevät mukaan kilpailuihin ja esiintymisiin.

Voimistelu on hyvä aloittaa 7-10 vuoden iässä, sillä kyseessä on varhaisen erikoistumisen laji, jossa taitopohja opetellaan jo nuorena. Toki vanhempi ikä ei ole myöskään esteenä lajin aloittamiselle, sillä lajia voi harrastaa eri taito- ja tavoitetasoilla.


10–14-vuotiaat

Ikäluokassa kilpaillaan eri tavoitetasoilla. Team-joukkueet harjoittelevat kohti huipputasoa jo 5-6 kertaa viikossa ja kilpailevat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin tavoitteena mitalisijat.

Kaikkien ei tarvitse tähdätä kirkkaimmalle huipulle ja harjoitella voi myös vähemmän osallistumalla kilpasarjan toimintaan. Kilpasarjassa harjoitellaan noin kolmesti viikossa ja osallistutaan kansallisen tason kilpailuihin.

Harjoittelu on tavoitteellista, mutta monipuolista ja joukkueen kanssa pidetään myös joukkueiltoja ja hauskoja hetkiä.


Juniorit

Juniorien edustusjoukkueissa OVO Junior Teamissa ja Junior Team Esportissa opetellaan huippuvoimistelijoiksi kohti naisten sarjan edustusjoukkueita. Harjoitusmäärät nousevat asteittain kohti huippua ja tavoitteet kasvavat iän ja taitojen karttumisen myötä.

Kilpasarjassa juniorijoukkueen toiminta on myös tavoitteellista, mutta harjoituksia on noin puolet vähemmän. Vaatimukset kilpasarjassa eivät ole niin vaativat kuin SM-sarjassa, mutta kilpasarjan taso nousee vuosi vuodelta entistä kovemmaksi.


Naisten edustusjoukkueetovoteam edustus

Huippu-urheilijaksi haluavat tähtäävät naisten edustusjoukkueisiin OVO Teamiin ja Team Esportiin, joiss on mahdollista päästä aivan maailman kärkeen. Edustusjoukkueet harjoittelevat 6-8 kertaa viikossa ja ne edustavat Suomea kansainvälisissä kilpailuissa. OVOlla on 11 naisten maailmanmestaruusmitalia ja niitä tavoitellaan joka vuosi lisää.

Edustusjoukkueen voimistelijoiden on mahdollista hakea OVOn ammattivoimistelijalinjalle, jonka voimistelijat ohjaavat seuran harrastetunteja tai ovat valmennuksessa apuna ja saavat siitä kiinteän palkan kuukausittain.

Huipputason lisäksi voit harjoitella myös kilpasarjassa. Tällä hetkellä kilpasarjassa OVOa edustaa Kilpa Team, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja koostuu aiempien vuosien mestareista. Esiintymisestä ja kisafiiliksestä saa nauttia vielä pitkään ja lajissa on mahtava pysyä mukana!

OVO Team edustaa seuraa maailmalla. Joukkue on kuulunut Suomen maajoukkueeseen perustamisestaan asti.Rytminen voimistelu OVOssaAA1P0432

Rytmisen voimistelun valmennukseen OVOssa ovat keskittyneet Larisa Gryadunova ja Svetlana Evchina. Larisan voimistelijat tähtäävät kansainväliselle huipulle, tavoitteena Tokion Olympialaiset 2020. Svetan ryhmässä harjoittelee tällä hetkellä 16 tavoitteellista lasta ja nuorta.

Lasten joukkueemme harjoittelevat myös rytmistä voimistelua oheislajina kehittämään joukkuevoimistelussa vaadittavia valmiuksia. Osalla joukkueista rytmisen lajiharjoitukset sisältyvät harjoitussuunnitelmaan. Mikäli rytminen ei sisälly joukkueen omiin harjoituksiin, on sitä mahdollista harrastaa RV-lisäryhmässä. Joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun yhdistäminen on mahdollista myös OVOn päävalmentajan Anneli Laine-Näätäsen valmentamassa yksilöryhmässä.


Voimistelu-uran jälkeen

OVOssa voit olla toimia myös ohjaajana, valmentajana ja tuomarina. Kokeneemmat opastavat ja tukevat aloittelevia ohjaajia, valkkuja ja tuomareita eteenpäin uudella polulla. Tuemme kouluttautumista myös kustantamalla vähintään yhden koulutuksen kausittain.

Mikäli olet kiinnostunut kehittämään seuraa eteenpäin, voit hakea mukaa seuran tiimeihin. Aktiiviuran jälkeen on mahdollista olla myös mukana järjestämässä kisoja tai auttamassa valmennuspuolta eri tavoin.

Harrastepuolelta löytyy aikuisten ryhmiä, joissa voi jatkaa liikunnallista elämäntapaa ja valmentajille tarkoitettu esiintymistyhmä Old Stars.