Skip to content

Ovolaisilla mitalinhohtoinen viikonloppu Miss Valentinessa

Emmi Piiroinen Tartu Grand Prix’n alkukilpailussa, Kuva: Silja Tõntson

Emmi vakuutti uusilla ohjelmillaan

Suomalaisväriä kovatasoiseen Tartu Grand Prix -kilpailuun toi yksilömaajoukkueeseen kuuluva Emmi Piiroinen. Hän selvitti upeasti tiensä vanne- ja pallofinaaleihin 33:n korkeatasoisen voimistelijan joukosta. Näistä parhaiten sujui pallofinaali, jossa hän ylsi loistavasti 4. sijalle pistein 30,800.

Emmi iloitsee itse erityisesti pallolla onnistumista finaalissa.
“Oli kiva päästä kisaamaan kansainvälisille areenoille jälleen. Alkukisassa jännitystä oli matkassa, mutta etenkin pallofinaalissa olin vapautunut ja pystyin nauttimaan täysillä. Nyt ennen PM-kisoja haen lisää tarkkuutta sekä hiomista ohjelmiin” hän summaa kisaviikkoaan.

Miss Valentinesta 13 mitalia ovolaisille

Irina Petukhova (vas), Elizabeth Martin ja Elizabeth Nudel

Miss Valentinessa kilpailtiin avoimen kilpailun lisäksi kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n alainen kilpailu, jossa kilpailleet voimistelijat olivat Suomen Voimisteluliiton nimeämiä.

FIG:n senioreiden joukkuekilpailuun osallistuneessa Suomen maajoukkueessa voimistelivat OVOn Emilia Kärkkäinen ja Elisabeth Jamil. Joukkue onnistui hieman epäonnisen alkukilpailun jälkeen näyttämään erityisesti vannefinaalissa eheän suorituksen, joka palkittiin hienoin pistein 30,050. Joukkue otti hopeaa kaksiottelussa sekä molemmissa välinefinaaleissa. Palkintopallille heidän kanssaan nousivat Ukrainan ja Egyptin maajoukkueet.

FIG:n junioreiden tiimikilpailussa Suomi vei neliottelussa pronssia. Suomen tiimiin kuuluivat OVOn Alva Stenbäck ja Aino Törmänen, sekä Jyväskylän Voimistelijat ’79:n Saga Jekunen. Välinefinaaleissa ovolaiset keräsivät nimiinsä myös vakuuttavan mitalisaaliin, Aino vei nauhalla hopeaa ja vanteella pronssia sekä Alva pallolla pronssia.

Miss Valentinen senioreiden sarjassa Lia Kallio vei hienosti nauhalla hopeaa. Junioreiden (2009) sarjassa Isabel Järvinen nappasi vanteella pronssia, ja Anastasia Egorova pallolla niin ikään pronssia.

Lasten sarjoissa nähtiin myös runsaasti onnistumisia. Carolina Närjä voimisteli 2011-syntyneiden sarjassa keiloilla hopeaa. Iryna Kara sijoittui 2012-syntyneiden sarjassa parhaimmillaan keiloilla 7. sijalle. 2013-syntyneiden sarjassa Elizabeth Nudel voimisteli ilmaisullisella suorituksella pallolla pronssia, Sofija Jürgenson sai vanteella ja keiloilla sarjan 7. parhaat pisteet ja Elizabeth Martin pallolla sarjan 8. parhaat pisteet. OVOn rytmisen voimistelun delegaation nuorin jäsen Milana Jakimova onnistui parhaiten pallolla, jolla hän sijoittui 2014-syntyneiden sarjassa sijalle 4.

Deltoja valmentava Irina Petukhova iloitsee nuorten Elizabeth Nudelin ja Elizabeth Martinin onnistumisia kilpailuissa.
“Olen tyytyväinen voimistelijoihini. Elizabeth Nudelin teki vanneohjelmansa hyvin ja kirkkaasti, minkä ansiosta hän sai pronssimitalin. Voimistelijat ovat vielä nuoria ja joitain virheitä oli, sen vuoksi meillä ei ollut mahdollisuutta enempiin mitaleihin. Parannamme vielä tuloksia ensi kerralle.” hän kertoo.

OVO shortille kultaa kauden avauskisassa

Kultamitalistijoukkue OVO Short 3.3.2024

OVO Short debytoi joukkuevoimistelun naisten lyhytohjelmasarjassa, ja esiintyi samalla ensimmäistä kertaa joukkueena. Vuodenvaihteessa perustettu joukkue koostuu entisistä OVO Teamin, OVO Junior Teamin ja Team Protoneiden voimistelijoista sekä Pakilan Voimistelijoiden Gloria-joukkueesta siirtyineistä voimistelijoista.

Joukkue teki lupaavan kisakauden avauksen ja vei sarjassaan kultaa yhteispistein 34,900. Hopealle sijoittui Kanadan Team Glimmer yhteispistein 27,550.

“Hieno kisakauden avaus joukkueelta. Olemme harjoitelleet ohjelmaa hieman yli kuukauden, joten olen iloinen, että joukkue pystyi suoriutumaan molempina päivinä hyvin. Alkukilpailussa tuli muutama haparointi, jotka saatiin korjattua finaaliin” kertoo joukkuetta luotsaava Sanna Virtanen.

“Joukkue harjoittelee hyvin ja ilmapiiri on positiivinen. Valmentajana parasta on nähdä, että he nauttivat voimistelusta ja pääsevät kilpailemaan. Osalla joukkueen voimistelijoista välissä on ollut pidempi tauko kilpailemisesta. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kautta ja jatkaa ahkeraa harjoittelua kohti seuraavaa kilpailua” hän jatkaa.