Skip to content

Ilmoittautuminen syyskaudelle 2021 on auki!

25.5.2021

Ilmoittautuminen syyskaudelle 2021 on auki!

Lähes sadan ryhmän valikoimasta löytyy jokaiselle jotain – perheille, lapsille, nuorille sekä aikuisille!

PERHELIIKUNTA

Taaperojumppa 2018-2020 -syntyneille / Vauvajumppa 2019-2021 -syntyneille
Jumppa lapsen ja aikuisen yhteinen jumppahetki, jossa molemmat saavat hien pintaan. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi.  Jumppa kehittää liikkumisen perustaitoja, kuten ketteryyttä, motorisia taitoja ja tasapainoja, sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja.

Uutuutena ryhmä tiistaisin klo 10:15-11 OVO Training Centerin peilisalissa (Esport Center, Tapiolan urheilupuisto)!

Perheakrobatia 2011-2018 -syntyneille
Perheakrobatia on lapsen ja aikuisen yhteinen jumppahetki, jossa molemmat saavat hien pintaan. Aikuinen voi olla äiti, isä, ukki, mummi tai vaikka kummi. Perheakrobatian tavoitteena on kehittää ketteryyttä, motoriikkaa, voimaa ja tasapainoa sekä tarjoaa samalla mahdollisuuden oppia ryhmässä toimimista ja leikkitaitoja.

  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen perheliikuntatunneille täällä.

LAPSET JA NUORET

Voimistelukoulut 2007-2018 -syntyneille

Voimistelukouluryhmissä opetellaan liikkumisen ja voimistelun perustaitoja. Ryhmät sopivat voimisteluun tutustumiseen, perustaksi kilparyhmiin hakeville ja lisäharjoitukseksi minkä tahansa muun harrastuksen rinnalle.

Ryhmiä on tarjolla yhteensä 40 eri puolilla Espoota, uutuutena kaksikieliset ryhmät (suomi-venäjä ja suomi-englanti).

  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen Voimistelukouluihin / alle 7 v täällä.
  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen Voimistelukouluihin / yli 7 v täällä.

Joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun 2 krt/vko -ryhmät

Ryhmissä harjoitellaan kaksi kertaa viikossa ja esiinnytään seuran näytöksen lisäksi voimistelun Stara-tapahtumassa. Ryhmät sopivat hyvin omien voimistelutaitojen syventämiseen ja esiintymiskokemuksen kartuttamiseen. Ryhmät toimivat hyvänä ponnahduslautana valmennusryhmiin mutta toimivat erinomaisesti myös jatkuvana harrastuksena. Joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun ryhmien välillä merkittävin ero on välineen käyttö, joukkuevoimistelussa välinettä käytetään esitysohjelmassa vain kevätkaudella, rytmisessä voimistelussa käytetään monipuolisesti eri välineitä kummallakin kaudella.

  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen joukkuevoimistelun 2 krt/vko-ryhmiin täällä.
  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen rytmisen voimistelun 2 krt/vko-ryhmiin täällä.

Joukkuevoimistelun harrastekilparyhmät 8-18 v UUTUUS!

Joukkueet kilpailevat joukkuevoimistelun lasten sarjoissa sekä harrastesarjoissa. Harjoituksia on kaksi kertaa viikossa, sekä lisäksi kauden aikana tehopäiviä, leirejä, kilpailutapahtumia ja esiintymisiä. Joukkueisiin ei ole valintamenettelyä, vaan jokainen kilpavoimistelusta kiinnostunut voi ilmoittautua mukaan.

  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen harrastekilparyhmiin täällä.

Rytmisen voimistelun erityisryhmä “Supernovat”
Erityisliikunnan ryhmä Supernovat on suunnattu lapsille ja nuorille, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisten tilanteiden vuoksi vaikea osallistua yleisiin liikuntaryhmiin, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Ryhmässä pääsee nauttimaan liikunnan ilosta ja harrastamaan voimistelua omalla tasollaan. Tässä ryhmässä osallistujat pääsevät halutessaan esiintymään ja kilpailemaan Special Olympics -sarjoissa.

  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen Supernovat -ryhmään täällä.

Muut lasten ryhmät


Akrobatiavoimistelu 2008-2013 -syntyneille
Ryhmissä harjoitellaan akrobatian perusliikkeitä, liikkuvuutta sekä voimaa leikin ja pikkukisailun keinoin. Tunti kehittää erityisesti vartalonhallintaa ja koordinaatiokykyä. Akrobatiavoimistelu on suunnattu erityisesti tytöille ja sopii hyvin myös toiseksi tunniksi muun voimistelutunnin rinnalle.

Estradi 2004-205 -syntyneille
Ryhmissä voimistellaan ja kehitetään liikuntataitoja monipuolisesti. Harjoitukset koostuvat fyysisten ominaisuuksien harjoittelusta, leikeistä, voimistelutaitojen harjoittelusta sekä tanssillisista sarjoista. Estradit ovat esiintyviä ryhmiä, jotka esiintyvät Stara-tapahtumissa. Keväällä 2022 ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa ja osallistuvat Gymnaestrada 2022 -tapahtumaan Tampereella.

Liikuntaleikkikoulu 2015-2018 -syntyneille
Eli Liikkari on asiantuntijoiden tekemä alle kouluikäisten lasten monipuolinen ja laadukas liikuntaohjema liikunnan harrastustoimintaan. Liikuntaleikkikoulussa lapsi oppii motorisia perustaitoja, leikinomaisesti ja lapsilähtöisesti.
  • Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmiin täällä.

AIKUISET

Tanssilliset tunnit

  • Aikuisbaletti -tunnilla harjoitellaan baletin perusliikkeitä. Liikkeet harjoittavat koordinaatiota, kehonhallintaa ja -linjausta sekä tasapainoa. Tunnilla tehdään sekä tanko- että keskilattiaharjoituksia.
  • Tanssllinen voimistelu (Olenaiset U -treenitunti) on kiehtovia koreografioita, musiikin ja liikkeen synnyttämiä kertomuksia, jotka heräävät eloon treenisaleilla, näytöksissä tai kilpailuissa. Olénaiset U -ryhmässä harjoitellaan tanssillisen voimistelun tekniikkaa, ja sieltä on mahdollisuus nousta mukaan kilpailuryhmiin oman motivaation, taidon ja joukkueiden tilanteen mukaan.

Kehonhuoltotunnit

  • Balance on tasapaino ja syvävenyttelytunti, jolla rauhoitutaan, kehitetään tasapainoa ja venytetään lihaksia. Tunti sopii rauhoittumiseen kiireisen työpäivän päätteeksi.
  • Kehonhuolto -tunnilla tehdään venyttelyä sekä tasapainoharjoituksia. Kehonhuoltoharjoitus tulisi olla osa jokaisen kuntoilua. Tunti sopii kaikille.
  • Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka pääperiaatteet ovat hengitys, vahva keskivartalo, keskittyminen, tarkkuus, täsmällisyys ja liikkeen virtaus. Pilates-harjoittelun avulla kehität omaa kehontuntemustasi, parannat ryhtiä, tasapainoa, liikkuvuutta ja sitä kautta omaa hyvinvointiasi. Pilates-harjoittelu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille naisille ja miehille liikuntataustasta riippumatta. Kaksi ryhmää, omat aloitteleville ja edistyneemmille.
  • Shindo (rentoutus- ja venyttelytunti) on japanilainen rentoutusvenyttelymenetelmä, johon kuuluu kuusi rentouttavaa venytysliikettä. Liikkeet perustuvat kehon meridiaaneihin ja energiavirtoihin. Shindo tunnilla tavoitellaan mielen ja kehon tasapainoa ja pyritään pääsemään irti kehon ja mielen kireyksistä ja jännitteistä. Harjoittelussa korostetaan rentoutta, luonnollisuutta ja omaan tahtiin tekemistä.

Tehotreenitunnit

  • Circuit on kiertoharjoittelutunti, jonka aikana tehdään erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Tunnin alussa on helppo lämmittely ja tunnin lopuksi tehdään palauttavat venytykset. Tunti sopii kaikille.
  • Core -tunnilla tehdään keskivartalon pinnallisia ja syviä lihaksia harjoittavia liikkeitä. Alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisia ja tehokkaita core -harjotteita ja tunnin lopuksi rentouttavia venytyksiä. Vahva keskivartalo tukee ja suojaa selkärankaa, helpottaa selkävaivoja sekä ylläpitää hyvää ryhtiä.
  • HIIT on korkeatehoinen intervalliharjoitus, jonka aikana tehdään koko kroppaa kuormittavia liikkeitä reippaassa tahdissa. Treenissä vuorottelevat työjaksot ja palautuminen.
  • Kiinteytysjumppa on tehokas tunti, jonka aerobinen osuus koostuu kappale kappaleelta tehtyihin helppoihin koreografioihin sekä lihaskunto-osuuteen, jossa käytetään omaa kehoa, käsipainoja ja kumilenksua. Tunnin lopussa palauttavat venytykset.
  • Kuntojumppa on helppo perusjumppatunti. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja ja lihaskuntoliikkeet jokainen voi tehdä oman kuntotasonsa mukaan. Lihaskunto-osuudessa käytetään omaa kehoa ja käsipainoja. Tunnin lopuksi tehdään palauttavat venytykset.

Aikuisten ryhmiin voit ilmoittautua suoraan valitsemaasi yhteen ryhmään tai kerta- (5 tai 10 kertaa) / kausikortilla (1-5 krt/vko). Maksutapoina käyvät myös Smartum, Edenred, ePassi ja Eazybreak.

    • Lisätietoja ja ilmoittautuminen aikuisten ryhmiin täällä.
    • Ohjeet aikuisten ryhmiin ilmoittautumiseksi täällä.

    Esiintyvät ryhmät

    Naisten tanssillisen voimistelun ryhmiä harjoittelee seurassa yhteensä kolme: Olénaiset K, Olénaiset N ja Olénaiset U. Kaikista näistä ryhmistä pääsee mukaan esiintymään näytös- ja kenttäohjelmiin. Kilpailuryhmät K ja N osallistuvat myös tanssillisen voimistelun Cup -kilpailuihin ja Voimisteluliiton mestaruuskilpailuihin, sekä Olénaiset N myös Lumo-harrastekilpailuihin.  Olénaiset U -ryhmässä harjoitellaan tanssillisen voimistelun tekniikkaa, ja sieltä on mahdollisuus nousta mukaan kilpailuryhmiin oman motivaation, taidon ja joukkueiden tilanteen mukaan.

    • Lisätietoja ja ilmoittautuminen esiintyviin ryhmiin täällä.


    Palaa otsikoihin

    25.5.2021