Skip to content
N ä y t ä a l a v a l i k k o
P i i l o t a a l a v a l i k k o

Joukkuevoimistelun polku

Olarin Voimistelijoissa on mahdollista harrastaa joukkuevoimistelua usealla tavoite- ja taitotasolla.

Joukkuevoimistelussa kiehtovat notkeat tasapainot, lennokkaat hypyt, ketterät akrobatialiikkeet, ja näyttävät yhteistyöliikkeet. Lajitaitojen lisäksi harjoituksissa kehitetään fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, keskivartalon voimaa, ponnistusvoimaa ja nopeutta. Keskeisenä osana harjoittelua on kilpailu- ja esiintymisohjelmien harjoittelu. Oheisharjoituksena voidaan tehdä myös balettia tai muita monipuolisia harjoitteita.

Arkiharjoitusten lisäksi käydään kilpailuissa ja leireillä, pidetään tehopäiviä ja kivoja hetkiä joukkueen kanssa.

Voimisteluharrastuksesta saat hyvän liikunnallisen pohjan lisäksi elinikäisiä ystävyyssuhteita. Tavoitteellinen harjoittelu ja urheilullinen elämäntapa antavat hyvät valmiudet myös urheilu-uran jälkeiseen elämään.

Tervetuloa mukaan joukkuevoimistelijan polulle!

7-10-vuotiaat
Ikäluokassa opetellaan voimistelun perusasiat ja harjoituksissa on monipuolista sekä hauskaa. Joukkueissa opetellaan esiintymistä Stara-tapahtumissa ja näytöksissä sekä kilpailutoimintaa on mahdollista aloittaa 8-10 vuotiaiden sarjassa. Kaikki voimistelijat pääsevät mukaan kilpailuihin ja esiintymisiin. Nuorimmissa ikäluokissa voimistelijat ja perheet voivat valita itse toivomansa harjoitusmäärän 2-4 kertaa viikossa ja joukkueet muodostetaan harjoitusmäärätoiveiden perusteella.

Voimistelu on hyvä aloittaa 7-10 vuoden iässä, sillä kyseessä on varhaisen erikoistumisen laji, jossa taitopohja opetellaan jo nuorena. Toki vanhempi ikä ei ole myöskään esteenä lajin aloittamiselle, sillä lajia voi harrastaa eri taito- ja tavoitetasoilla.

10–14-vuotiaat
Ikäluokassa kilpaillaan eri tavoitetasoilla. Team-joukkueet harjoittelevat kohti huipputasoa 5-6 kertaa viikossa ja kilpailevat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin tavoitteena mitalisijat. 12-14 vuotiaiden sarjassa osallistutaan SM-kilpailuihin.

Kaikkien ei tarvitse tähdätä kirkkaimmalle huipulle ja harjoitella voi myös vähemmän osallistumalla kilpasarjan toimintaan. Kilpasarjassa harjoitellaan 3-4 viikossa ja osallistutaan kansallisen tason kilpailuihin.

Harjoittelu on tavoitteellista, mutta monipuolista ja joukkueen kanssa pidetään myös joukkueiltoja ja hauskoja hetkiä.

Juniorit – 14-16 -vuotiaat
Juniorien edustusjoukkueissa opetellaan huippuvoimistelijoiksi ja tähdätään kohti naisten sarjan edustusjoukkuetta. OVO Junior Teamissa tähdätään kansainväliselle huipputasolle ja kilpaillaan kansainvälisesti arvokilpailuissa. Harjoitusmäärät nousevat asteittain kohti huippua ja tavoitteet kasvavat iän ja taitojen karttumisen myötä.

Kilpasarjassa juniorijoukkueen toiminta on myös tavoitteellista, mutta harjoitustunteja on vähemmän. Liikkuvuus- ja vaikeusosavaatimukset kilpasarjassa eivät ole niin vaativat kuin SM-sarjassa, mutta kilpasarjan kärjen taso on noussut huimasti.

Naiset – yli 16-vuotiaat
Huippu-urheilijaksi haluavat tähtäävät naisten edustusjoukkueeseen OVO Teamiin, jossa on mahdollista kehittyä aivan maailman kärkeen. Edustusjoukkue harjoittelee noin 9 kertaa viikossa ja edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa. OVOlla on 12 naisten maailmanmestaruusmitalia ja niitä tavoitellaan joka vuosi lisää.

Kilpasarjassa OVOa edustaa OVO Kilpa Team. Esiintymisestä ja kisafiiliksestä saa nauttia vielä pitkään ja lajissa on mahtava pysyä mukana!