Skip to content
N ä y t ä a l a v a l i k k o
P i i l o t a a l a v a l i k k o

Kilpatoiminnan periaatteet

Maksut

Joukkuevoimisteluryhmien kaudet

  • Kevätkausi; tammikuun alusta koulujen päättymiseen
  • Kesäkausi; koulujen lomakausi
  • Syyskausi; koulun alkamisesta vuoden loppuun

Joukkuevoimisteluryhmissä kausimaksu laskutetaan 1-4 erässä, riippuen maksun suuruudesta.

Rytmisen voimistelun ryhmien kaudet

  • Kevät 1.1.-31.5.
  • Kesä 1.6.-31.8.
  • Syksy 1.9.-31.12.

Rytmisen voimistelun ryhmissä kausimaksu laskutetaan kuukausittain.

Joukkuevoimistelun valmennusryhmissä kausimaksu perustuu valmentajan tekemään suunnitelmaan kauden kokonaisharjoitustuntimäärästä (kaikki ryhmän voimistelijat harjoittelevat saman verran). Rytmisessä voimistelussa kausimaksu perustuu voimistelijan valitsemaan viikoittaiseen harjoitusmäärään (samassa ryhmässä voi olla eri verran harjoittelevia voimistelijoita).

Joukkuevoimistelun ryhmissä sitoutudutaan kausi- ja kuukausimaksuihin yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Rytmisessä voimistelussa kesken kauden irtisanomisaika on 2kk kausimaksun osalta mutta mahdolliset yhteisesti sovitut muut maksut (baletti, fysioterapeutin käynnit yms) maksetaan koko kauden ajalta. Ryhmässä uutena aloittavalle voimistelijalle voidaan sopia erillinen kokeiluaika (1-3 vk).

Kausimaksu koostuu salivuokrista, valmentajien palkkakuluista ja valmennustoiminnan yhteisten kulujen osuudesta (esimerkiksi valmentajien koulutus, toimiston vuokra). Salitunnin hintaa tuetaan porrastetusti tuntimäärän mukaan, eli eniten harjoittelevien tunnit ovat suhteessa edullisempia kuin vähemmän harjoittelevien. Kausimaksuun kohdistettava tuki tulee seuran sponsoreilta, kaupungilta ja seuran järjestämistä tapahtumista. Kausimaksut tarkistetaan kausittain.

OVOn jäsenmaksu valmennusryhmien voimistelijoille on 15 euroa/kalenterivuosi. Jäsenmaksun maksaneet saavat jäsenkortin Cardu-sovelluksen kautta, jolla saa alennuksia seuran ja Suomen Voimisteluliiton yhteistyökumppaneiden palveluista ja tuotteista.

Kilpailulisenssi ja vakuutukset
Kaikkien valmennusryhmissä voimistelevien tulee itse hankkia kilpailulisenssi ja kilpatoiminnan kattava tapaturmavakuutus sekä ulkomaanmatkoilla matkustaja- ja mahdollisesti myös matkatavaravakuutus.

Lisenssin oston yhteydessä on mahdollista hankkia OP Pohjolan Sporttiturva -vakuutus mutta myös muu kilpaurheilun kattava vakuutus käy. Voimistelija (tai huoltaja mikäli voimistelija alaikäinen) on itse vastuussa siitä, että valittu vakuutus on riittävän kattava.

Lisätietoja lisensseistä saa valmennuspäälliköltä.

Muut maksut
Pukujen, välineiden, kisojen, ulkopuolisten leirien, matkojen, valmennuksen tukitoimintojen (baletti, fysioterapia yms) kustannukset eivät sisälly kausimaksuun.

Joukkuevoimisteluryhmissä valmentaja, joukkueenjohtaja ja/tai rahastonhoitaja laativat joukkueelle kauden alussa budjetin, joka vahvistetaan joukkueen vanhempainillassa kunkin kauden alussa ja sen mukaisesti voimistelijat maksavat joukkueelle kuukausimaksua (yleensä tasaerissä kuukausittain). Joukkueen rahastonhoitaja raportoi vanhemmille ja seuralle kuukausittain. Joukkueiden tilit ovat osa pääseuran kirjanpitoa. Joukkueen jäsenyys kunkin kauden alussa merkitsee perheelle sitoutumista maksaa joukkueen kausikohtaisista kuluista tasaosuus suhteessa joukkueen voimistelijoiden määrään.

Rytmisen voimistelun ryhmissä kukin voimistelija vastaa itse näistä kustannuksista.

Hallitus päättää seuran taloudellisten resurssien puitteissa kilpatoiminnan tukemisesta kausittain. Tuet muodostuvat yhteisen varainhankinnan ja tapahtumien tuotoista ja käytetään pääosin ulkomaan kisamatkojen tukemiseen.

Loukkaantumiset ja sairastapaukset
Kausimaksua voidaan hyvittää erillisestä hakemuksesta lääkärintodistuksella vähintään kolme viikkoa kestävissä sairastumis- ja/tai loukkaantumistapauksissa. Lyhyempiä poissaoloja ei hyvitetä. Hyvityksen saadaksesi ota yhteyttä laskutus (at) ovo.fi.

Muiden maksujen osalta (yhteiset hankinnat, baletti, kilpailuosallistumiset, leirit yms) vapautus sairastumisen / loukkaantumisen ajalta voidaan antaa vain niiltä osin, kun kuluton peruutus on mahdollinen. Näiden kulujen ja peruutusten osalta tulee olla viipymättä yhteydessä omaan joukkueenjohtajaan.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit
Uudet sponsorit ja yhteistyökumppanit ovat erittäin tervetulleita! Jos sinulla on mahdollisuus kehittää ulkopuolisen rahallisen tuen saantimahdollisuuksia seuralle / joukkueelle, ota yhteyttä OVOn toimistoon toimisto(at)ovo.fi p. 050-3019381. Mitä enemmän saamme yhteistyökumppaneita seuralle, sitä paremmin voimme kehittää kilpatoimintaamme ja tukea joukkueitamme. OVOsta saat myös valmiin Kummijoukkueen sponsoriksi -esittelypaketin käyttöösi. Kilpajoukkueemme esiintyvät tai työskentelevät yhteistyökumppaneidemme tilaisuuksissa, vanhemmat saavat yhteistyökumppaneidemme tarjouksia ja seura edistää toiminnallaan yhteistyökumppaneiden omaa toimintaa ja myyntiä.

OVO-tuotteet
Valmennusryhmien voimistelijoilla tulee olla kilpailuissa ja leireillä yllä seuran edustusasu. Edustusasu koostuu edustushupparista, edustushousuista, sinisestä t-paidasta ja treenikassista/ repusta. OVOn virallinen harjoitusasu on OVO-toppi ja legginssit. Muut OVO-tuotteet täydentävät edustusasua. Valikoimaa kehitetään vuosittain uusilla tuotteilla.

Seuratuotteita voi tilata Team Placen nettikaupasta. Osa tuotteista on myynnissä myös OVOn toimistolla. Käytettyjä OVO-tuotteita voi myydä ja ostaa Jumppatorilla (Facebook-sivu).

Rekisteritiedot
Jokainen valmennusryhmien voimistelija rekisteröityy OVOn jäsenrekisteriin itse. Näistä rekisteröitymistiedoista syntyy OVOn jäsen- ja kilparekisteri, joka on luonteeltaan henkilötietorekisteri (tietosuojaseloste). Jokainen voimistelija tai hänen huoltajansa huolehtii voimistelijan rekisteröitymistietojen päivittämisestä.

OVO pitää valmennusryhmien voimistelijoista tätä henkilötietorekisteriä, koska sitä tarvitaan muun muassa joukkueiden kokoonpanojen toteamiseen, tiedottamiseen vanhemmille, liiton lisenssien ja vakuutuksen hankkimiseen sekä laskutukseen. Kilparekisterin tietoja (nimi, posti- ja sähköpostiosoite) voidaan luovuttaa seuran yhteistyökumppaneille.

Sitoutuminen
Kun voimistelija aloittaa voimistelun OVOn valmennusryhmässä, sitoutuu hän (ja huoltaja-/t mikäli voimistelija on alaikäinen) noudattamaan näitä kilpatoiminnan periaatteita, oman ryhmänsä pelisääntöjä sekä Suomen Voimisteluliiton eettisiä ohjeistuksia sekä kilpailu- ja kurinpitosääntöjä (lue lisää).

Yhteystiedot
Kullakin valmennusryhmällä on vanhemmista nimetty joukkueenjohtaja, joka toimii linkkinä seuraan päin, tukee valmentajaa ja auttaa tätä keskittymään joukkueen valmennukseen.

Oma valmentaja vastaa voimistelijan ja oman ryhmän valmennusta koskeviin kysymyksiin.

Muut yhteystiedot:

Anne Niemenkari-Kilpi
valmennuspäällikkö
valmennuspaallikko (at) ovo.fi
p. 0503590428

Maria Alvesalo
hallitus, valmennustoiminta / joukkuevoimistelu
maria.alvesalo (at) ovo.fi

Kaisa Stenbäck
hallitus, valmennustoiminta / rytminen voimistelu
kaisa.stenback (at) ovo.fi

Linda Bergström
toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja (at) ovo.fi
p. 0503019381